Gaziantep Kalesi'nde yıkılan kale, hendek restorasyonu bitti, otlar ve yürüyüş yolları temizlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, yaklaşık 1.5 milyar lira harcanan Kale'nin önümüzdeki hafta içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

ÇALIŞMALAR BİTTİ

Kale'nin restorasyon çalışmalarının yüzde 50'sinin eski özel idare, yüzde 50'sinin ise bakanlık bütçesinden karşılandığını belirten Ergün Özuslu, "Yıkılan kulenin ihalesi 1 milyar 86 bin lira. Röleve Anıtlar Müdürlüğü tarafından kontrolü yapılarak çalışmalar tamamlandı. Özel idare tarafından ise 263 bin liralık bir restorasyon çalışması yapılmıştır. Yaklaşık 1.5 milyar lira harcamayla kalemiz restore edildi. Şimdi bakanlıktan gelecek yazıyla Kale'mizi bu hafta içerisinde hizmete açacağız" dedi.

KALE'DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Keçihane yokuşunda restore edilmesi gereken alt galeriler olduğunu, bundan sonraki çalışmaların o yönde olacağını belirten Özuslu, "Bakanlığımız ve valililiğimizin desteğiyle, Kalemizde yıllar itibariyle ihtiyaç duyulan yerlerinde restorasyon çalışmalarına devam edeceğiz. Ayrıca Araban kalesinde resrotasyon çalışmaları yürütülüyor. Araban Kalesinde iç kale caminin restorasyonu tamamlandı" diye konuştu. Meral KINACILAR