Gaziantep Ticaret Borsası, üye işletmelerinin çalışanlarına yönelik “Hijyen Eğitimi Kursu” düzenledi. Eğitim sonrası yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlere “ Hijyen Eğitim Sertifikası” verildi.

Hijyen eğitimi yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, gıda üretimi ve perakende iş yerlerinde çalışanlardan portör muayenesi yerine artık 'Hijyen Eğitim Belgesi' istenilecek olması nedeniyle GTB tarafından gerçekleştirilen ‘Hijyen Eğitim Kurslarına’ bir yenisi daha eklendi. Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehitkamil Halk Eğitim Merkezinin katkılarıyla GTB Konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim programında, GTB Laboratuvar ve Depoculuk Anonim Şirketi personellerinden Biyolog Mehmet Örs, tarafından kursiyerlere uymaları gereken sağlık kuralları hakkında bilgiler verildi. Yeni Hijyen yönetmeliğine göre artık hijyen eğitimi kurs bitirme belgesi olmayan kişilerin halk sağlığını ilgilendiren iş kollarında çalışamayacaklarını hatırlatan Biyolog Örs, yönetmeliğe uymayan işletmeler ve şahıslar hakkında ise yasal işlem yapılacağı uyarısında bulundu.

GTB’ ye üye işletmelerin çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği eğitimde, kursiyerler günlük hayatta ve iş yerlerinde uymaları gereken sağlık kuralları hakkında bilgiler aldılar. Hijyenik olmayan ortamlarda gelişen hastalıklar ve bu hastalıklardan korunma yöntemleri hakkında açıklamalarda bulunan Örs, ayrıca ‘Temizlik ve Hijyen Arasındaki Fark, Mikroorganizmalar, Bakteriler ve Kaynakları, Enfeksiyonlardan Koruyucu Önlemler, Besin Hijyeni ve Kişisel Hijyen’ gibi halk sağlığını yakından ilgilendiren önemli konularda da açıklamalarda bulundu. Düzenlenen eğitim sonrası yapılan yazılı sınavda başarılı olan 72 kursiyere “Hijyen Eğitim Belgesi” verildi. Bülten