Çakmak Mahallesi Muhtarı Zeki Elbeyli mahallelerinin sorunlarını anlattı. Yer olmaması nedeniyle parkı, oyun alanı, marketi, pazar yeri olmayan mahallerinde, sanayi atıklarının tehlike arzettiğini belirten Elbeyli, ayrıca çöp konusunda vatandaşların duyarsızlığından yakındı.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Mahallede sanayinin çok olmasının tehlike oluşturduğunu belirten Elbeyli, "Sokaktaki işyerleri büyük tehdit altında, bir yangın çıksa söndürme imkanı bulunmuyor. Atıkların hepsi kimyasal madde. Bu konuda belediyemize teşekkür ediyoruz, yardım isteyince geliyorlar" dedi.

ÇÖP ÖNEMLİ SORUN

Çöp konusunda halkın duyarlı olması gerektiğini belirterek, "Vatandaşlarımız çöpü kapısına koymaktansa çöp konteynırına koymalıdır. Ben kendi çöpüm yanımda başkasınında çöpünü atıyorum. Çöp kokusundan rahatsız oluyoruz" dedi.

HALK MAHALLELERİNE HİZMET BEKLİYOR

Mahallerinin sorunlarını anlatan vatandaşlardan Hatice Zorkiriççi ise, en çok pislikten yakındı. Zorkirişçi, "Yollar eşili pis, her yere odun atıyorlar. Millet çöpün ağzını büküp sokağa atıyor, belediye boştan yere koymuş konteynırı. Benim tek isteğim mahalleyi temiz tutsunlar. Mahalleyi pislik götürüyor. Mahallede sıçanınıdan, böceğinden oturulmuyor. Belediyeden yardım istedim bir kere gelip ilaçladılar. Bu harebe yerlere bir şeyler yapsınlar, yollar düzgün değil. Geçen sene dükkanların hepsini sel bastı üç gün çalışamadık. Mahallemizde polis karakolu, market, pazar yok. Yaprak Mahallesi'ne bakıldığı kadar Çakmak Mahallesi'ne bakılmadı. Mahallemize market, semt pazarı, park istiyoruz" diye konuştu. Sinir hastası bir oğlu olduğunu anlatan Zorkirişçi, "Oğlum askerden sinir hastası oldu geldi. Askerden geleli üç sene oldu hala hasta yatıyor. Elimden bir şey gelmiyor, hiç bir şey yapamıyorum bana kömür dışında başka yardım vermiyorlar. Zenginlere haketmeyenlere hatır için yardım ediliyor, ihtiyaç sahiplerine değil" dedi. Haber Merkezi