Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde Aktoprak, Göğsüncük ve Dülük'ün bir kısmına kurulacak 5. Organize Sanayi Bölgesindeki, 10 bin ve 50 bin metrekare arasındaki arsaların kurası çekildi. 1000 yatırımcının arsa için başvurduğu 5. Bölge 2. etapta, 226 yatırımcıya yer tahsisi yapıldı. OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Herkes kendi şansını kendisi belirledi. A, B, C, D, E, F, G, H diye 8 gruba ayırdık. Yapmış olduğumuz kura çekimi ile 5 milyon m2 bir alanın dağıtımını gerçekleştirdik. 5. OSB’nin tamamlanmasıyla 43 milyon metrekarelik bir alana ulaşarak Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi olacağız” dedi.

Nakıboğlu, adil bir paylaşım yaptıklarını belirterek, Türkiye’de ki Organize Sanayi Bölgelerinde kura çekiminin sadece Gaziantep’te yapıldığını söyledi.

ADALETLİ PAYLAŞIM

Başkan Nakıboğlu, 19 milyon metrekarelik alana sahip 5. Bölge arsa tahsisinde daha öncede yapmış olduğumuz gibi bir ilki gerçekleştirerek, 2. Etap dağıtımında da noter huzurunda kura çekimine gittiklerini belirtti. Adil ve adaletli bir paylaşım yaptık diyen Başkan Nakıboğlu, “Herkes kendi şansını kendisi belirledi. A, B, C, D, E, F, G, H diye 8 gruba ayırdık. Yapmış olduğumuz kura çekimi ile 5 milyon m2 bir alanın dağıtımını gerçekleştirdik” dedi.

BÜYÜK OSB’Sİ OLACAĞIZ

"Türkiye'nin lider birçok markasının yer aldığı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye'nin ilk kurulan organize sanayi bölgelerinin başında gelmektedir" diyen Nakıboğlu, “İlk arsa tahsislerinin 1972 yılında yapılan OSB bugün 24 milyon metrekarelik 4 kısımdan oluşuyor. Tümüyle dolu olan 4 kısımda aktif 800 firmamız faaliyet göstermektedir. 5. OSB’nin tamamlanmasıyla 43 milyon metrekarelik bir alana ulaşarak Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi olacağız” şeklinde konuştu.

İSTİHDAMIMIZ 150 BİNİ AŞACAK

5. Bölge’nin tamamlanmasıyla istihdam sayımız 150 bini aşacaktır diyen Nakıboğlu, “5. Bölgenin faaliyete geçmesi daha büyük ve daha güçlü bir OSB olarak yolumuza devam edeceğiz. Sanayicimizin gelişmekten ve değişmekten korkmayan girişimci ruhu ile sanayimizi daha iyi yerlere taşıyacağımıza inancım tamdır. Emeği geçen tüm Gaziantep OSB çalışanlarına ve sanayicilerimize teşekkürlerimi iletmek isterim” dedi.

ELEKTRİK TÜKETİMİ ARTTI

Gaziantep Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Organize sanayi bölgemizde 4 kısım da tamamen doludur. Arsalar tahsis edildiği için yeni yatırımcıya arsa tahsis edilememektedir. Bu yüzden gün geçtikçe büyüyen ve gelişen Gaziantep'te artan yatırımcı taleplerini karşılamak amacıyla, 19 milyon metrekare alan üzerine inşa edilen 5 OSB'yi aktif hale getirdik. Şuan OSB’mizde aylık 300 milyon kilovat saat elektik tüketimimiz, 30 milyon metre küp doğal gaz ve 100 bin çalışanımız bulunmaktadır" diye konuştu.

TALEBİ KARŞILAMIYOR

Nakıboğlu, "5. bölgenin tamamlanmasıyla istihdamın 150 bini geçeceğini tahmin ediyoruz. 5. bölge bile şu an talebi karşılamıyor. Birçok talebi geri çevirmek zorunda kaldık. Her sektörden 4 kat talep aldık. Bu talep fazlalığı nedeniyle 6’ncı bölge çalışmalarına başladık. 6. Bölgeyi Polateli- Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi’ne kuracağız” dedi.


KİMLER KATILDI ?

Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde yapılan kura çekimine Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık katıldı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT