Teşviklerin bölgede istihdam ve yatırımlara katkı sağlamasını bekleyen Çağrı Merkezleri Derneği temsilcileri, paketin detaylarının netleşmesini bekliyor.

EN FAZLA İSTİHDAM ERZURUM'DA

Sektörün yüzde 90'ını bünyesinde barındıran ÇMD'den verilen bilgiye göre, çağrı merkezleri sektörü, destek hamlesi kapsamına giren Bingöl, Van, Hakkari, Muş, Bitlis, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak, Elazığ,Malatya, Tunceli, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt ve Gaziantep'te yaklaşık 11 bini aşkın kişiye istihdam sağlıyor. Erzurum'da 4 bin 240, Şanlıurfa'da bin 731, Malatya'da bin 696, Erzincan'da 900, Diyarbakır'da 853, Bingöl'de 792, Batman'da 438, Bitlis'te 400, Van'da 150, Siirt'te 80 ve Gaziantep'te 25 çağrı merkezi çalışanı bulunuyor.

YERİNDE BİR HAMLE

Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere terörün olduğu bölgelere yapılan desteklerin büyük önem taşıdığını ifade ederek, fırsat eşitliğinin yaratılması, bölgedeki işsizliğin ve eşitsizliğin giderilmesi için hükümetin açıkladığı bu paketin son derece önemli olduğunu vurguladı. Tarakçı, Doğu ve Güneydoğu'da istihdamın artırılmasının "hayati" olduğuna işaret ederken, dernek ve sektör olarak, açıklanan paketi çok isabetli bulduklarını, bu ve bunun gibi destek ve hamlelerin bölgedeki terörün bitmesine katkı sağlayacağını, bölgenin kalkındırılması halinde teröre desteğin azalacağını, hamlenin çok yerinde olduğunu söyledi. AA