Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye’nin TUİK verilerine göre 2015 yılında yüzde 3, yılın son çeyreğinde ise yüz 5.7 büyüdüğünü belirterek, “Türkiye’nin büyüme başarısı alkışlanmalıdır” dedi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer, TÜİK verilerine göre Türkiye’nin 2015 yılında yüzde 4 ve yılın son çeyreğinde yüzde 5,7 oranında büyüme kaydettiğini ifade etti. Koçer, olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin daha da güçleneceğini savundu.

KABUĞUMUZA ÇEKİLMEYECEĞİZ

Kimse Türkiye’nin kabuğuna çekilmesini beklememesi gerektiğini ifade eden Koçer, Nisan ayından itibaren yeni bir sıçrama beklediklerini kaydetti. Türkiye’nin her türlü olumsuz koşula rağmen istikrarlı büyümesine devam edeceğini vurgulayan Koçer, “ Tüm olumsuzluklara rağmen çaba ve gayretimiz artacak, daha da güçleneceğiz. Türkiye'de bu kabiliyet var. Önümüzde yapacağımız daha çok işimiz var. Dünya sanayi 4.0'ı konuşuyor, üretim ve çalışma modellerini değiştiriyorken hiç kimse Türkiye'nin kabuğuna çekilmesini, yerinde saymasını beklemesin. Nisan ayından itibaren 2. çeyrekte yeni bir sıçrama bekliyoruz. 2016 yılı büyümemiz istikrarlı bir şekilde sürecektir. Türkiye yeni başarı hikayeleri yazmaya devam edecektir” diye konuştu. BÜLTEN