Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gecede, 16 ülkeden Gaziantep'e gelen 112 öğrenci, gösterilerini sergiledi. ?Gelin, tanış olalım'' sloganıyla düzenlenen programda, yaşadıkları ülkelerdeki Türk okullarında eğitim gören 112 öğrenci, tribünleri dolduran yaklaşık 20 bin kişiye Türkçe şiirler okudu, şarkılar söyledi, folklor gösterileri sundu.

BAKAN ÇELİK DE KATILDI

Devlet Bakanı Faruk Çelik, yaptığı konuşmada, Türkçe okullarının önemine işaret etti ve verdiklere eğitim hizmeti ile insanlara faydalı olduğunu belirterek, ?9. Türkçe olimpiyatları vesilesiyle sizleri bizleri dünya çocuklarıyla buluşturan çok değerli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar var olsunlar. 130 ülkeden Türkiye'ye gelen ve geldikleri ülkelerin gelecekte bakanları, başbakanları, cumhurbaşkanıları kısacası üst düzey yöneticileri olacak bu dünya çocuklarına hoş geldin diyoruz. Ecdadımız, 3 kıtada, dünyaya uzunca süre hükmetti, hakkaniyetle hükmetti dedi.

GEÇMİŞİMİZLE İFTİHAR EDİYOUZ

?Mazimizle geçmişimizle iftihar ediyoruz. Biz, hakimiyet dönemlerimizde hiç kimsenin diniyle diliyle uğraşmadık diyen Çelik ?Herkesi kucakladık, millet olarak bu güzel özelliğimizi devam ettiriyoruz. Alimlerle zalimlerin aynı yağmur altında ıslandığı bir gök kubbede yaşıyoruz ama biz alimlerden yana olduk. Hiçbir zaman zalimlerden yana olmadık. Nefretin değil, sevginin yanında olduk. Barış isteyenler, Türkçe olimpiyatlarına baksınlar yeter şeklinde konuşytu.

TÜRKÇENİN YAYILMASI ÇOK ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise yaptığı konuşmada, dünyanın değişik ülkelerinde Türkçe okul açanlara teşekkür etti. Başkan Güzelbey, yıllarca yabancıların okullar açtığına işaret ederek, çok muhteşem bir buluşmayı gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını, bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini bildirdi.

KATILIM YOĞUNDU

Etkinliğe, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, sivil toplum örgütü başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, sponsor firmalara plaketlerinin verilmesinin ardından havai fişek gösterisiyle sona erdi.