Türkiye’ye bir sene rötarlı gelen Polanyalı file bekçisi Adam Stachowiak Düzce’de devam eden kamp çalışmalarında kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Spor muhabirimiz Muharrem Türkoğlu ile Topuk Yaylası kampında bir araya gelen tecrübeli kaleci, mavi – beyazlı takımla birlikte süper lige yelken açmak istediğini söyledi.

Geçen sezon Polonya liginde oynadığını hatırlatan deneyimli eldiven, Türkiye’de futbolcuların antrenmanların son dakikasına kadar çalıştığını ve burada daha büyük heyecan olduğunu belirtti.

Ellerini ve ayaklarını bir ahtapot gibi kullanan ve kalesini rakip forvetlere kapatmayı hedefleyen Adam Stachowaik, Türk futbol severlere nasıl bir kaleci olduğunu göstereceğini ifade etti.

GEÇEN SENE TEKLİF GELDİ

Geçen sene menajeri kanalıyla Bulgaristan’ın Botev Plovdiv takımında oynarken Torku Konyaspor takımından transfer teklifi aldığını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un yeni kalecisi Adam Stachowiak, “Beni arayıp buraya gelmem konusunda fikrimi almışlardı ve şartlarımı sormuşlardı. Tahmin ediyorum Konyaspor başka bir kaleci daha takip ediyordu yanılmıyorsam onunla anlaşma sağladılar bu nedenle bana bir daha dönüş yapmadılar. Bende yine menajerim kanalıyla bağlantılarımı devam ettirdim ve bu sene de bonservisim boşa çıktı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ‘un teklifi bana olumlu geldi ve Gaziantep’e gelerek anlaşma sağladım” dedi.

İSTEYENLER OLDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un dışında kendisini başka kulüplerin de istediğini ifade eden tecrübeli kaleci, “Bulgaristan ligi sona erdikten sonra Moldova liginden bir takım da bana teklif sunmuştu. Ayrıca kendi ülkem olan Polanya’da da iki takım daha beni kadrolarında görmek istediklerini söylediler fakat ben Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u tercih ettim” dedi.

DAHA FARKLI

Bulgaristan’ın Botev Plovdiv takımının iki buçuk sene formasını giydiğini hatırlatan Stachowiak, “Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’ da da yaklaşık bir aydır antrenman yapıyorum ama burada ki çalışma sistemi daha farklı ve daha iyi. Bütün arkadaşlarım antrenman saatlerinin sonuna kadar çalışıyorlar, daha heyecanlılar ve istekliler bu da takım adına daha iyi bir gelişme. Bulgaristan’da ise antrenman saati tamamlanmadan birçok oyuncu yarım bırakıyor. Türkiye ile Bulgaristan’ın bu yönde farklı bir tarafı var” dedi.

AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’da ki uyum sürecim oldukça hızlı geliştiğini aktaran Stachowiak, “Burada kaleci antrenörü hocam Gancev’in Bulgar olması ve benim de o ülkeden gelmem anlaşma problemimizi ortadan kaldırıyor aynı zamanda diğer arkadaşlarımla olan kaynaşma ortamını da hızlandırıyor. Antrenman içinde arkadaşlarımla konuşmam konusunda hocamın yanımda olması benim adıma büyük avantaj ve takıma alışmam açısından daha kolay. Antrenmanların dışında da arkadaşlarımın çoğu İngilizce biliyor bende aynı dili konuştuğumdan dolayı çok fazla sorun yaşamıyorum” dedi.

PETER SCHMEİCHEL İDOLÜMDÜ

Gaziantepspor kalecisi Karcemarskas’ı Litvanya milli takımında oynamasından dolayı tanıdığını belirten Stachowiak, “5 yıl önce o zaman Van Gaal’in yardımcısı olan kaleci antrenörü Frans Hoek benim katıldığım bir kursa eğitmen olarak gelmişti. Polanya’da çok iyi bir kaleci antrenörüm vardı ben çok küçük yaştayken onunla çalıştım. Hocam benim dışımda Arsenal, Celtics gibi dünya çapında takımların kalecilerini yetiştirdi. Bana onun da bire bir çalışmalarımda çok faydası oldu. Daha önce kaleci Peter Schmeichel’i idolüm olarak görüyordum. Yine eski yıllarda Polanya milli takımında görev yapan Borut’ta örnek aldığım isimlerden birisi onu canlı olarak izlediğim için çok beğendiğimi bir kaleci” dedi.

ORTAK HEDEFİMİZ VAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ‘da çok iyi oynamak ve takıma yardımcı olmak istediğini aktaran Stachowiak, “Benim adıma süper lige çıkmak için bir hedef koydum ve ben şu an bunları düşünüyorum. Takım içerisinde birbirinden yetenekli arkadaşlarım yer alıyor, kendini kanıtlamış ve oldukça yetenekli olan futbolcuların yanı sıra genç, hırslı ve istekli oyuncular da var. Burada bütün arkadaşlarımızın ortak özelliği hepimizin de başarıya aç olmasıdır ve her futbolcu aynı hedef doğrultusunda burada birleşmiş durumda. Bu da takıma faydalı olarak yansıyacaktır” dedi.

AKILLI OLACAKSIN

Kalecilerin takım içerisinde en zeki ve en akıllı olması gereken oyuncular olduğunu açıklayan file bekçisi, “Çünkü pozisyonlarda bir anda karar vermek lazım onun için de oyunu çok iyi okuması gerekiyor. Bu da demek oluyor ki çok akıllı olması lazım. Mesela şapşal olduğu zaman bir şey yapamazsın. O zaman becerikli olamazsın ve oyunu okuyamazsın ondan dolayı akıllı olacaksın. Kalecilerin deliliği farklıdır, toplara atlaması gerekiyor ama her şeyden önce akıllı olmaları gerekiyor” dedi.

HAKKINI VERECEĞİM

Ben kendi adıma inanıyorum ki saha da çok iyi performans göstereceğim diyen Stachowiak, “Taraftarlarımız zaman içerisinde nasıl bir kaleci olduğumu görecekler. Takımımın başarısı için ve hedeflerimize ulaşmak adına elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğim. Ayrıca bana güvenerek bu takıma kazandıranları da mahcup etmemem gerekiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’dan kazandıklarımın karşısında benim da onlara puanlar kazandırmam gerekiyor. Bunun bilincindeyim ve bu nedenle aldığımın hakkını vermek istiyorum” açıklamalarında bulundu.

HABER RÖPORTAJ: MUHARREM TÜRKOĞLU