3. BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Konferansı dolayısıyla Japonya’da bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sendai Belediye Başkanı Emiko Okuyama'yı ziyaret etti.

Gaziantep’in dünyanın dört bir tarafından kardeş şehirleri bulunduğunu belirten Şahin, Japonya’nın Sendai kentiyle de kardeş şehir olmak istediklerini dile getirdi. Emiko Okuyama'yı Gaziantep’e davet eden Şahin, “İki milyonluk Gaziantep’e bu kadar güzel Sendai’ye kardeş yapabilirsek dünya barışı adına çok önemli buluyorum” dedi. İki şehrinde “kardeş şehir” olması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Şahin, Okuyama’dan kent ve belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

SURİYE RAPORU

Başkan Şahin, Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette, Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçan yaklaşık iki milyon kişinin Türkiye’ye sığındığını söyledi. Bunlardan yaklaşık 350 bininin Gaziantep’te yaşadığını belirten Şahin, şöyle konuştu:“Yurdunu, toprağını terk etmek zorunda kaldı. Biz komşu olarak kapımızı açtık. 4 yıldan beri ülkemizde savaş mağduru olarak yaşayan Suriyelilere ev sahipliği yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak çocukların eğitiminden, rehabilitasyonuna, kadınların meslek kursuna kadar bir çok alanda onların sağlıkta, eğitimde, istidamda bu yaşadıkları süreci en az zararla yönetecek sosyal destek programları çalışıyoruz.” Konuşmaların ardından Şahin, Emiko Okuyama’ya Gaziantep’e özgü bakır fincan takımı ve çeşitli hediyeler takdim etti. Bülten