Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, büyükşehir meclisinde gündem maddelerinin harita üzerinde açıkça anlatılarak meclis üyelerinin onayına sunulması gerektiğini söyledi. Bu dileğini meclis toplantısında da dile getiren Sait Kılıç, "Meclis üyeleri evet hayır diyor ancak şehrin hangi tarafındadır, kimindir, neresidir bilmiyoruz. Bu memlekete camide, okulda, petrol istasyonuda lazım, ama biraz daha açıklamalı olması lazım. Güneykent'te mi, Karataş'ta mı, bilmeliyiz" dedi.

NEYE EVET NEYE HAYIR DİYORUZ

Oğuzeli'nde meclis üyelerine harita üzerinde gündem maddelerinin anlatıldığını söyleyen Sait Kılıç, "Ben haritayı alıyorum, şurası diyorum. Meclis üyelerine isterseniz beraber gidip bakalım diyorum. Alternatif yer varsa onu yapalım diyorum. İnsanlar en azından şu şurası, bu burası diyorlar. Büyükşehir meclisinde de bu yapılmalı. Herkes neye evet, neye hayır dediğini bilmeli. Meclis üyeleri gündem maddesinin ne olduğunu başkasından öğrenmemeli" diye konuştu.

DAHA ŞIK OLUR

'Biz kavga etmek için gelmedik, bir yarış içindede değiliz amacımız hizmet' diyen Sait Kılıç, "Yanlış yapılırsa en sert muhalefeti yaparız. Yu anda iyi gidiyoruz, inşallah böyle devam eder. Bizi hiçe sayıp görmemizlikten gelirserse tavrımızı değiştiririz. Şu anda mecliste 4 kişiyiz. Ünümüz şanımız artsın, herşeye karşı çıkalım anlayışında değiliz. Uyum içinde, birlik içerisinde çalışmak istiyoruz. Biz imar komisyonuda değiliz ama bize bilgi verilirse fikrimizi söyleriz, bizden fikir alışverişinde bulunurlarsa daha şık olur diye düşünüyorum. Birliktelik içerisinde, şehrimize hizmet etmek istiyoruz. Kanun bize bir yetki vermiş. Ama muhalefet herşeye karşı çıkar anlayışını yıkmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

ULAŞIM İÇİN TEKLİF

Kılıç, Oğuzeli'ne ulaşımın düzelmesi için büyükşehire teklif verdiklerini, şu anda yeni güzergah çalışmalarının yapıldığını da belirterek şöyle devam etti:"Güzergaha bu kez köyler de dahil edilecek. Oğuzeli'ne giden otobüslerin Oğuzelilerin yoğun yaşadığ yerlerden geçmesini istiyoruz. Perilikaya, Ünaldı, 60. Yıl. Karataş 1. bölge'de yoğun bir şekilde Oğuzelili var. Güzergahların Oğuzeli adliye ulaşımı iyi. Üniversite-Karataş hattında sorun var. Karataş 2. bölgede yaşayan Oğuzelili yok ama hattın biri oraya gidiyor. Belediye otobüsü hiç çalışmıyor. Bir havaalanına gidip gelenler uğruyor. " Meral KINACILAR