2013 – 2014 sezonuna şampiyonluk söylemleriyle girmesine rağmen istediği sonuçları bir türlü alamayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, ligin tamamlanmasına 1 hafta kala rahat bir nefes aldı. Özellikle kendi evinde dağıttığı puanlarla küme düşme tehlikesi yaşayan mavi – beyazlı temsilcimiz, TKİ Tavşanlı galibiyetiyle korku tünelinin içinden çıkma başarısını gösterdi.

Suat Kaya yönetiminde sezona başlayan PTT 1. lig temsilcimiz, deneyimli teknik adamın yönetiminde çıktığı 9 maçın 4'ünden mağlubiyet, 3'ünden galip, 2'sinden de beraberlikle ayrıldı. Ligin 9’ncu haftasında Kaya, takımı 11 puanla 14'ncü sırada bıraktı. Kaya’nın ardından Hasan Özer ile yeni bir sayfa açan mavi – beyazlılar, genç çalıştırıcı idaresinde de beklentilerin gerisinde kaldı. Özer yönetiminde 17 maça çıkan temsilcimiz, 3 maçta galibiyete ulaşırken, 8 maçta mağlubiyet aldı, 6 maçta ise beraberlikle yetindi. Kulübün kötü gidişinin devam etmesini istemeyen Özer, takımı yardımcı antrenörlere bıraktı.

Gaziantep’in son yıllarda yetiştirdiği ve milli takıma kadar yükselme başarısı gösteren Mehmet Polat ile yine kırmızı – siyahlı takımda başarılı futbolculuk kariyerine sahip olan Bülent Özer ile yola devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 9 maçta, 3 galibiyet, 3 beraberlik, 3 de mağlubiyet aldı. Mavi-beyazlılar, sezonun 37'nci haftasında ise deplasmanda TKİ Tavşanlı Linyitspor'u 2-1 yenerek, bitimine bir hafta kala ligde kalmayı garantiledi.