BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin Yüzüncü Yıl Parkı’nın Maanoğlu Köprüsü kısmında yürüttüğü çalışma kapsamında kaldırımın karavan içine alınması ve vatandaşların yürüyeceği yolun kapatılması insanları canından bezdiriyor. Çalışmalar dolayısıyla her gün binlerce insanın kullandığı kaldırımın paravan içine alınmasıyla vatandaş, araç trafiğinin aktığı yoldan yürümek zorunda kalıyor.. Dubalarla vatandaşın geçmesi için ayrılan bölümde kar ve yağmur sularının birikmesi vatandaşı yolun ortasından geçmek zorunda bırakıyor. Vatandaşlar, "Her gün binlerce insanın kullandığı kaldırım kapatılıyor, yolun içinden kaldırım oluşturuluyor, bu kaldırımı da yağmur ve kar suları dolduruyor, insanlar yolun içinden yürüyor ve burası marka şehir denilen Gaziantep…" değerlendirmesini yaptı…

İşte vatandaşların kaldırımın paravan içine alınmasına tepkisi;

ADEM BOZGİL:

"BURADA YAYA TRAFİĞİ AKSAMAMALI"

“Burası şehirde sıradan bir yer değil. Bu noktada araç trafiğinden daha önemli olan şey yaya trafiğidir. Çünkü burası şehrin en büyük alışveriş merkezinin önü sayılır. Hangi çalışma kapsamında olursa olsun, insanların bu sıklıkta kullandığı bir kaldırımı bu kadar uzun süre kapatmak hiç doğru bir iş değildir. İnsanlar burada araç trafiğini seyrettiği yoldan yürüyor. Burada bir vatandaşı bir araç ezse bunun hesabının kim verecek? Zaten kaldırımın paravan içine alınmasından sonra bu noktada bir sürü kaza kıl payı atlatıldı. Biz de buradan geçerken acaba bir araç bize çarpacak mı korkusuyla geçiyoruz. Kimse çıkıp da biz hizmet sunuyoruz, elbette bir süre bu gibi aksaklıklar olacak gibisinden bir açıklama yapmasın. Çünkü bu bölge böyle bir açıklama ile geçiştirilecek bir bölge değil. Burada yaya trafiğinin aksamaması gerekmektedir.”

MEHMET YILMAZ:

"ARAÇLAR HER AN YAYALARA ÇARPABİLİR"

“Alışveriş kavramının günümüzdeki önemine baktığımız zaman kentin en büyük alışveriş merkezi önünde kaldırımın çalışma alanına dâhil edilmesi ve uzun süre yaya trafiğine kapatılması akıl almayacak bir iştir. Bu bölgede bir çalışma yapılabilir, ama çalışmanın öncelikle kaldırım kısmında yoğunlaşıp bir an önce o kaldırımın yaya trafiğine sunulması gerekmektedir. Çünkü siz bu bölgede yaya trafiğini aksatırsanız kentin günlük yaşantısına sekte vuruyorsunuz demektir. Dubalarla asfalt yol bölünmüş ve insanların kullanması için bir kaldırım yapılmış. Bu çok mantıksız, çünkü burada araç trafiğinin yoğunluğu da bellidir. Sonuçta bu dubalar esnek duba ve arabalar her an yayalara çarpabilir. Yetkililer bu ihtimali nasıl görmezden gelir ve yolun içinden kaldırım oluşturlar anlamıyorum.”

ADİL SÖNMEZ

İLLA BİR KAZA MI OLMALI?

“Her gün binlerce insanın kullandığı kaldırım kapatılıyor, yolun içinden kaldırım oluşturuluyor, bu kaldırımı da yağmur ve kar suları dolduruyor, insanlar yolun içinden yürüyor ve burası marka şehir denilen Gaziantep… Bu bölgede ilerisi için düşünürsek güzel bir çalışma yapılıyor olabilir. Çalışmalar bittikten sonra burası Gaziantep için farklı bir vizyon olabilir, ama her ne olursa olsun, insanların bu derece yoğun kullandığı bir kaldırımı çalışma boyunca kapatmaya kimsenin hakkı yok. Ama Gaziantep’te tabi kimsenin sesi çıkmıyor, herkes bir şeyleri kabulleniyor ve isteyen de istediğini yapıyor. Burada insanlar resmen hayali kaldırımda yürüyor. Araçlarla insanlar aynı yolda ilerliyor. Bu işlerin böyle yürümemesi için burada bir kaza yaşanması ve ondan sonra her şeyin düzelmesi mi gerekiyor?”