1- Kilis Garajı kapanıyor

2- İşçi servislerine yasak geliyor

3- Tır ve Kamyonlar engelleniyor

4- Çöp araçlarına düzen geliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, dinamik kavşak uygulamasının ardından, kent içindeki trafiği rahatlatmak için UKOME'de bir dizi karar aldı. Buna göre, Kilis Garajı kapanıyor, işçi servislerinin trafiğin yoğun olduğu caddelerden geçişi yasaklanıyor. Büyükşehir ayrıca, kamyon, tır gibi büyük araçların trafiğin yoğun olduğu saatlerde kent merkezlerine girişine yasak getirirken, ilçe belediyelerine ait çöp araçlarının ise trafiğin yoğun olmadığı saatlerde çöp toplamasına izin verilecek. Trafik için hayati önem taşıyan bu kararların 1 Eylül'den itibaren uygulanacağı öğrenildi.

KİLİS GARAJI KAPANIYOR

Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu başkanlığında toplanan UKOME'de kentimizin ulaşımı için hayati önem taşıyan kararlar alındı. Bu kararlardan biri, Keleş Hoca Garajı'nın (Kilis Garajı) kapanacak olmasıyla ilgiliydi. Kilis Garajı kapanacak ve İl dışından gelen araçlar Şehirlerarası Terminaline, Şahinbey ve civar mahallelerden gelenler ise Şahinbey Burç Kavşağında yapılan kırsal terminale taşınacak.

BAZI CADDELER İŞÇİ SERVİSLERİNE YASAKLANDI

Kent merkezindeki trafiğin rahatlatılması için işçi servislerinin trafiğin yoğun olduğu caddelere girişi yasaklanıyor. İşçi servislerinin Muammer Aksoy, Ali Fuat Cebesoy, Belediyenin önü ve arkası, Kıbrıs, Hürriyet, İstasyon caddesi, Fevzi Çakmak'ın sol tarafı, İnönü, Başkarakol ile doğumevi arası gibi trafiğin oldukça yoğun olduğu önemli caddelerden geçişleri yasaklandı. İşçi servisleri alternatif caddeleri kullanacak.

BÜYÜK ARAÇLARA ZAMAN KISITLAMASI

UKOME'de görüşülen konulardan biri de, kamyon, tır gibi büyük araçların kent merkezlerine girişleri ile ilgili. Bu araçlara zaman kısıtlaması getirildi. Sabah ve akşam trafiğin yoğun olduğu pix saatlerde büyük araçlar kent merkezine giremeyecek.

ÇÖP ARAÇLARINA DA DÜZEN

İlçe belediyelerine ait çöp toplayan araçlara da bir düzen getirilecek. Kış ve yaz saat uygulamasına göre yapılacak düzenleme ile çöp araçları trafiğin yoğun olmadığı zamanlarda çöp toplayabilecek. Meral KINACILAR