MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, büyükşehir belediye meclisindeki hayati komisyonlarda MHP'li üyelerin temsil edilmemesinin önemli bir sıkıntı yarattığını söyledi. Taşdoğan, özellikle imar komisyonunda MHP'lilerin yer almasının memleketimizin çok sesliliği, farklı bakış açısı ve demokrasisi açısından iyi olacağını belirterek, "Arkadaşlarımız imar komisyonunda olsalardı, 100. Yılın bütünlüğünün bozulmaması için uğraşırlardı, üst yazıda gördükleri sadece yol" dedi.

BİLSELERDİ MÜCADELE EDERLERDİ

'Büyükşehir meclisinde gurup olmadığımız ve 4 üye ile temsil edildiğimiz için arkadaşlarımız alt komisyonlarda görev yapamıyor' diyen Muhittin Taşdoğan, "Arkadaşlarımız alt komisyonlarda görev yapamayınca sadece üst yazıyı görüyorlar. O da ada numarası şu, pafta numarası bu şeklinde görülüyor. Orada gözüken yol oluyor, yola muhalefet etmenin bir mantığı olmuyor. Yola muhalefet etmek, hizmete muhalefet etmek gibi gözüküyor, ama alt içeriğinde detaylarında ne olduğunu bilmedikleri için yol diye düşünüyorlar. Bilselerdi, inceleme şansları olsaydı, arkadaşlar 100. Yılın bütünlüğünün bozulmaması için uğraşırlardı" diye konuştu.

DEMOKRASİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Büyükşehir meclisinde hayati komisyonlarda görev vermenin belediye başkanının oluruna tabi olduğunu söyleyen Taşdoğan, "İmar komisyonunda MHP'lilerin yer alması memleketimizin çok sesliliği, farklı bakış açısı ve demokrasi açısından iyi olur" dedi. Meral KINACILAR