Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında toplandı. Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısında Mimarlar Odasının nazım imar plan revizyonuna yaptığı itiraz reddedildi. Bu arada Hafriyat ihalesinin iptali de tartışılırken, yapılmak istenen dini tesislere benzin istasyonu teşebbüsü CHP'lilerce tepki gördü.

58 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında gündemin 12. maddesi olan, büyükşehir belediye meclisinin 13.01.2012 tarih ve 5 sayılı kararı ile Gazibel Hizmet Müşavirlik İnşaat San. ve Tic. A.Ş.'ye tahsis edilen ve 01.02.2012 tarihinde yapılan protokolle geçerli hale gelen 'Beylerbeyi Hafriyat Toprağı İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Depolanması İşinde yüklenici firmanın devir ve tahsis amacına uygun olmayan Hafriyat Toprağı İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine aykırı faaliyetleri yürüttüğünden yapılan devir ve tahsisin iptali oy birliği ile kabul edildi.

HARFİYAT MESELESİ

Gündemin 13. maddesi olan, İlimizde Hafriyat Toprağı İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Depolama İşi'nin 18.03.2014 tarih ve 25406 sayılı Hafriyat Toprağı İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak yürütülmesi için söz konusu işin Gazi danışmanlık Müşavirlik ve Kontrollük Hizmeti İnşaat San. ve Tic. A.Ş.'ye tahsisi de oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddesiyle ilgili söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, "Ücret konusunda vatandaşların şikayeti vardı. Gazi Danışmanlık şirketine verdiniz. Aynı sorunları yüksek ücretle ilgili sorunları inşallah yaşamayız. Ücretlerin gözden geçirilmesi halkın yararına olacaktır" dedi.

ÜCRETLE İLGİSİ YOK

Osman Toprak ise, tahsisin iptalinin ücretlerle ilgilisinin olmadığını, o konuda da rahatsızlıkların geldiğini belirtirken, "Mesele şartnameye uyulmaması, çevre yönetmeliğine uygun davranılmaması. Eleştirileri dikkate alacağız" dedi.

MİMARLAR ODASI'NIN İTİRAZI REDDEDİLDİ

Gündemin 23. maddesi olan Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.04.2014 tarih ve 106 sayılı kararı ile onaylanan Şahinbey ilçesi, Güzelvadi ve Vatan Mahalleleri 19L, 19M imar paftalarında nazım imar plan revizyonuna yapılan itirazların görüşüldü. Mimarlar Odası'nın itirazının bulunduğu madde CHP'lilerin muhalefet şerhine karşılık reddedildi.

DİNİ TESİSE RET VERMEK ZORUNDA KALDIK

Gündemin 32. maddesi olan Şahinbey ilçesi, Mavikent Mahallesi pafta 17L, ada 323, parsel 3,4,5,6, 7 ve ada 312, parsel 2'de kayıtlı taşınmazların dini tesis alanı, sağlık tesisi alanı, ticaret alanı ve akaryakıt ve LPG satış ve servis istasyonu nazım imar plan değişikliği hakkındaki maddeyle ilgili söz alan Mehmet Sucu bu maddeye neden ret oyu verdiklerini açıkladı.

NİYE RET VERDİK?

Sucu, "Dini ve sosyal tesise ret verdik gibi gözüküyor. Burada dini tesislere ret vermek zorunda kaldık. Dini tesis tek başına gelseydi evet derdik. Ancak ticari alan ve LPG eklenince ret verdik. Bunun kamuoyunca bilinmesini isterim" dedi. Osman Toprak ise "Burası maliye hazinesi ve belediye mülkleri. Şahıs mülkleri değil. Oyunuzu bunu dikkate alarak kullanmanızı isterim" dedi. Gündem maddesi CHP'lilerin ret oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

SAİT KILIÇ'TAN ÖNERİ

Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, gündem maddelerinin ada, pafta diye geldiğini, ancak bundan birşey anlamadıklarını belirterek meclise bir öneri sundu. Sait Kılıç, "Ada, paftadan anlamıyoruz. Görüntülü olarak harita üzerinde şu bölge, bu bölge diye şehrin neresinde olduğunu görebilsek daha iyi olacak" dedi. Osman Toprak, teknik olarak çalışma yaptıracaklarını belirtti.

BÜYÜKŞEHİR ÜYE OLACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Tüm Hafif Raylı Sistemler İşletmeler Birliği Derneği'ne üye olacak. Meclis toplantısının sonunda gündeme ek olarak Tüm Raylı Sistemler İşletmeler Derneği'ne üye olunması konusu getirildi. Gündem Maddesi teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi. Belediye derneğe yıllık üye aidatı ödeyecek. Meral KINACILAR