Büyükşehir Belediye Meclisi Fatma Şahin başkanlığında ilk meclis toplantısını yaptı. 58 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına başkanla birlikte 43 Ak Parti, 5 CHP, 4 MHP, 1'de DP'den toplam 53 meclis üyesi eksiksiz katıldı. Komisyonların belirlendiği ve başkan yardımcılarının tespit edildiği toplantıda, Encümen seçimi de yapıldı.

İlk meclis toplantısında başkanın oturumda en büyük destekçileri Rıdvan Fadıloğlu ve Murat Özgüler olurken, katip üyenin bir ara başkana bakanım diye hitap etmesi dikkat çekti. Bir iki ufak nüans dışında Fatma Şahin ilk meclis toplantısını başarıyla yürüttü. Çok sayıda gündem maddesinin komisyonlara gönderildiği meclis toplantısında en önemli gündem maddesi ise seçimlerdi. Şahin, bütün komisyonlara muhalefetten isimler alarak katılımcılığın da ilk örneğini göstermiş oldu.

CHP OTURUM DÜZENİNDEN RAHATSIZ OLDU

Meclis toplantısının ilk gününde meclis üyelerinin karışık oturmasına CHP'li Meclis üyeleri tepki gösterdi. Mehmet Sucu, yerlerinden memnun olmadıklarını belirtirken, Cuma günü yapılacak meclis toplantısında 5 CHP'linin aynı yerde oturmasını isteyeceğini söyledi.

ŞEFFAF VE KATILIMCI BİR DÖNEM DİLİYORUM

Fatma Şahin meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, yeni dönemin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, "30 Mart seçimlerinin demokrasimiz için, şehrimiz için, ülkemiz için şehrimizin kalkınması için, yerel kalkınması için başarılı bir dönem geçmesini temenni ediyorum. İnşallah hepinizin emeğiyle, katılımcılığıyla açık, şeffaf ve hesap verebilir bir meclis olur. İnşallah en iyi hizmeti yapmayı yüce mevlam hepimize nasip eder" dedi.

DİVAN KATİPLERİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Meclis divan asil katipliğine Ayşe Teymur ve Mehmet Okyay 47, yedek üyeliği de Ümmü Gülsüm Avcı 46, Filiz Üzücü ise 45 oyla seçildi.

BAŞKAN VEKİLLERİ

Meclis toplantısında 1. ve 2. başkan vekilliği seçimleri de yapıldı. Gizli oy, açık tasnif ile yapılan seçimlerde meclis 1. başkanvekilliğine Osman Toprak 48, 2. başkanvekilliğine Mehmet Durdu Yetkinşekerci ise 46 oyla seçildi.

ENCÜMEN'E HANGİ İSİMLER GİRDİ?

Encümen üyeliklerine Osman Toprak, Durdu Yetkinşekerci, Mehmet Okyay, Mustafa Dinçoğlu, Ayşe Teymur önerildi. Osman Toprak 46, Durdu Yetkinşekerci, Mehmet Okyay, Mustafa Dinçoğlu 43 ve Ayşe Teymur 44 oyla seçildi.

UZMANLIK ALANINA GÖRE HERKESE GÖREV

Fatma Şahin, komisyonlara ortak akılla ve muhalefetten de isimler aldıklarını belirterek, "Herkesi uzmanlık alanına göre komisyonlara aldık" dedi.

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU

Plan Bütçe Komisyonuna Filiz Üzücü, Eyüp Eruslu, Mustafa Dinçoğlu, Birol Ülger, Alparslan Gökçek, Ömer Şahin, Reslan Özer seçildi.

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONUNA ŞU İSİMLER GİRDİ

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna Mehmet Tahmazoğlu, Rıdvan Fadıloğlu, Osman Toprak, Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Kemal Vural, Cuma Güzel, M. Murat Özgüler, Latif Karadağ, Mehmet Sucu seçildi.

TARİFE KOMİSYONU ÜYELERİ

Tarife Komisyonuna Ömer Çelik, Filiz Üzücü, M.Durdu Yetkinşekerci, Ümmügülsüm Avcı, Latif Karadağ, M. Ali Polat, Ahmet Kılıç, Mahmut Demirel ve Yusuf Taşdemir seçildi.

İŞTE ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU ÜYELERİ

M. Ali Çiftçi, Ayşe Teymur, Ahmet İnal, Mustafa Doktoroğlu, Mustafa Gökkaya, Ali Korkmaz, Hasan Türk.

EĞİTİM ve KÜLTÜR KOMİSYONU

Ümmügülsüm Avcı, Hasan Bal, Salih Uygur, Veysi Tekin, İbrahim Çobanoğlu.

ULAŞIM KOMİSYONU

Ulaşım Komisyonuna ise Mehmet Okyay, Nihat Aydıngüler, Galip İnal, Şıh Mehmet Türk, Mehmet Kesik, Nurettin Zirek, Veli Bulut, Bekir Aksoy, Mahmut Demirel girdi.

23 NİSAN İÇİN VALİLİĞE 600 BİN TL

Meclis toplantısında 23 Nisan TRT Uluslararası Çocuk Şenliği ile ilgili olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmesi belirlenen 600.000.00 TL bedelin Gaziantep Valiliği adına aktarılması teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi.

TEŞKİLAT ŞEMASI MECLİSTEN GEÇTİ

5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 21. maddesi gereğince 1 Genel Sekreter, 3 Genel Sekreter Yardımcısı, 19 Daire Başkanı, 71 Şube Müdürlüğünden oluşan Büyükşehir Belediyesi Teşkilat Şemasının meclisce onaylanması hakkındaki madde teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi.

KORUMA UYGULAMA, DENETİM BÜROSU DAİRESİ KURULUYOR

Belediyenin ihtiyacı nedeniyle Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu Daire Başkanlığının kurulması hakkındaki madde teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi.

31 ADET ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 21. maddesi gereğince isimleri bulunan 39 adet Şube Müdürlüğünün iptal edilmesi, 31 adet şube müdürlüğünün kurulması hakkındaki madde teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

Rıdvan Fadıloğlu, Mehmet Tahmazoğlu, Hacı Fevzi Akdoğan, Kemal Vural, Mehmet Özdemir, Nuh Kocaaslan, Kemal Sakaroğlu, Mehmet Yıldırır, Sait Kılıç, Osman Toprak, Filiz Üzücü, Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Cuma Güzel, Nihat Aydıngüler, Mehmet Okyay, Birol Ülger, Mehmet Murat Özgüler, Mustafa Dinçoğlu, Ayşe Teymur, Eyyup Eruslu, M.Ali Çiftçi, Ümmügülsüm Avcı, Mehmet Alparslan Gökçek, Veysel Akbağ, Mahmut Demirel, Hasan Türk, Mehmet Sucu, Galip İnal, Ahmet İnal,Mustafa Gökkaya, Mehmet Enver Özer, Ş.Mehmet Türk, Reslan Özer, Yusuf Taşdemir, Şükrü Kurt, Ömer Şahin, Cuma Altınbaş, Süleyman Çiçek, Mustafa Doktoroğlu, Mehmet Kesik, Veysi Tekin, Ali Korkmaz, Ömer Çelik, Latif Karadağ, M. Ali Polat, Ahmet Kılıç, Hasan Bal, Nurettin Zirek, Veli Bulut, Bekir Aksoy, Salih Uygur, İbrahim Çobanoğlu.Meral KINACILAR, Bahri GEBEL