ÖZEL HABER

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor transfer çalışmalarına hız verdi. Mavi-beyazlı kulübün ilk transferi ise Gençlerbirliği’nde forma giyen 1994 doğumlu Berat Tosun’u kiralayarak gerçekleştirdi. Alınan bilgiye göre genç oyuncu için Ankara ekibi ve futbolcuyla her konuda anlaşıldığı ve Berat’ın mavi-beyazlıların Antalya kampına katılacağı öğrenildi. Gençlerbirliği’yle 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunan genç futbolcu bu sezon sonuna kadar Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un başarısı için ter dökecek.

Berat Tosun kimdir;

1 Ocak 1994 Ankara doğumlu olan Berat Tosun oynadığı maçlarla genç yaşına rağmen bir çok kulübün kıskancındaydı. Adı bir dönem Galatasaray’la da anılan genç golcü sezon sonuna kadar ise mavi-beyazlı formayı giyecek.

SÜPER LİGDE 29 MAÇ

Henüz 21 yaşında olmasına rağmen Berat Tosun’un önemli bir Süper Lig tecrübesi de bulunuyor. Genç oyuncu kırmızı-siyahlı forma altında tam 29 maça çıkarken rakip fileleri ise toplamda 9 kere havalandırarak dikkat çekti.

116 MAÇ 43 GOL

Geçmişte Hacettepespor’da da forma giyen Berat Tosun profesyonel futbolculuk kariyerinde çıktığı 116 maçta ise 43 gole imza atarak önemli bir başarı elde etti.

MİLLİ FORMAYI 4 KERE GİYDİ 2 GOL ATTI

Berat Tosun kariyerinde ise 4 kere ay-yıldızlı formayı giyme başarısı gösterdi. U-21 ve U-20 Türkiye Milli takımlarında forma giyen Tosun, bu karşılaşmalarda ise 2 gol atma başarısı gösterdi.

İŞTE BERAT’IN BİLİNMEYENLERİ

Bu genç forvetin kısa ama oldukça etkileyici futbol kariyerine küçük bir bakış atmak istedik.

Gençlerbirliği altyapısına 10 yaşındayken katılan Berat, 17 yaşında profesyonel sözleşme imzaladı. Hemen ardından da futbolunun gelişmesi için Hacettepe’ye kiralandı.

3 sezon giydiği Hacettepe formasıyla 74 profesyonel karşılaşmaya çıktı ve 34 gol buldu.

Bu istatistikle Berat, 1999-2000 sezonunda yeniden kurulan Hacettepe futbol takımı tarihinin en golcü oyuncusu oldu.

Berat’ın kaydettiği 36 golün yalnızca 3’ü penaltı ve sadece 2’si kafa golü, kalan 31 golü ayakla attı.

Hacettepe’nin gol makinesi, Berat Tosun, Süper Lig’de forma giydiği ikinci maçında 2 gol birden buldu ve golcülük yeteneğini Gençlerbirliği A takımına taşıyacağının ilk sinyallerini şimdiden verdi.

PEKİ BERAT’IN GOLCÜLÜĞÜ DOĞAL YETENEK Mİ?

Genç futbolcuya göre, yetenekten önce çok çalışmanın ürünü. Ge.tiğimiz aylarda, verdiği bir röportajda, “10 yıldır Beştepe’de A takıma çıkabilmek için canımı dişime taktım. Çabalarımın karşılığını alıyorum” açıklamasıyla hedefe giden yolu nasıl seçtiğini açıkca ifade etmişti.

Gençlerbirliği’nin genç golcüsü Berat Tosun, çalışmalarının meyvelerini toplamaya çok genç yaşta başladı. Görünen o ki, bu çocukta gol kralı kumaşı var. Ve bu demektir ki, bundan sonra daha da çok ve düzenli çalışmak zorunda. Berat’ın bu performansını mavi-beyazlı formaylada sürdürmek istiyor.

"Lütfen kaynak göstermeden kullanmayınız! "