Büyükşehir Belediyesi, İstasyon Meydanı olarak da bilinen ve anıtsal değeri olan bu kısıma yeniden canlılık getirmek için Mezarlık Kavşağı’na kadar park yapmayı hedefliyor.

Toplam alanı 71 bin 100 metrekare olarak belirlenen parkın 27 bin metrakaresini yeşil alan yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, yıllardır köhne bir şekilde bulunan GAR alanını da değerlendirmeyi amaçlıyor.

Terk edilmiş lojmanların yeniden restore edilerek hayat kazanacağı parkın içerisinde, engelli vatandaşlar için Engelsiz Yaşam ve Destek Merkezi, Aile Danışmanlığı ve Eğitim Merkezi, kreş, müze kütüphanesi, macera parkı, sus havuzları ve su oyunları, fitness alanı, koşu ve yürüyüş yolları, basketbol, voleybol ve mini halı sahası, çocuk oyun parkları, kafetarya, dinlenme alanları ile büfe-satış birimleri yer alacak.

BAŞKA BÖLGEYE SAHA

“İstasyon Semt Sahası” olarak bilinen ve mahalli takımların futbol oynadığı sahada yıkımlara başlayan Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki futbol takımlarına başka bir bölgede saha vermeyi planlanıyor. BÜLTEN