Alt yapı genel koordinatörlüğüne deneyimli teknik direktör Faik Demir’i getirdikten sonra olumlu değişimlerin yaşandığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da farklı projeler dikkat çekiyor.Genç yeteneklere önem vermeye başlayan mavi – beyazlı temsilcimiz aileleri de tribünlere çekmeye başladı.Her Çarşamba, tribünleri alt yapıda eğitim gören futbolcuların ebeveynlerine açan teknik ekip ve yönetim, futbol sevgisini ailelere de aşılıyor.

POTANSİYEL VAR

Sezon başında kulüp başkanı ve yönetimle bir araya gelerek anlaşma sağladıklarını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor alt yapı genel koordinatörü Faik Demir, “göreve geldiğim anda bir takım imkânların olması gerektiği fikrine vardım. Çünkü son yedi seneye baktığımızda ne Gaziantepspor altyapısında ne Büyükşehir Belediyespor altyapısında yukarıya bir tane futbolcu gitmemiş. Bu da Gaziantep'in büyük bir ayıbıdır. Şuan Gaziantep takımlarına baktığımız anda beş tane Gaziantepli futbolcu yok gibi nerdeyse bu gerçekten bizim açımızdan büyük bir ayıp. Bu şehirde öyle bir potansiyel var ki ama önemli olan o potansiyeli hayata geçirebilmek ve kullanabilmek bizim için. Önemli olan o potansiyeli hayata geçirebilmek futbolcunun olması çok önemli değil futbolcu çıkacak ama futbolcu değerlendirilmediği anda o zaman hiç bir anlamı yok” dedi.

GASKİ KAPATILMAMALIYDI

Yıllardan beri alt yapıdan yanlışlıkların yapıldığını belirten Demir, “daha önce defalarca söyledim Gaziantep futbolunun altına Gaskispor'u kapatarak Gaziantepli gençlerin tamamen önünü tıkadılar. Gaskispor'u kapatarak Gaziantep futbolunun altına dinamit koydular. Bunun sorumluları artık kendini çok iyi biliyor. Kim kapattıysa o sorumlu, bunun vebalini onlar verecek. Çünkü yıllardır Alt yapının bütün kategorilerinde çalıştım. Altyapı koordinatörlüğünü de yaptım Gaziantepspor A takımında çalıştım burada o zamanlar çok farklı imkânlar vardı. Gaziantepspor da PAF takımdan Büyükşehir Belediyespor PAF takımında aldığımız genç oyuncularımızı Gaskispor'da değerlendiriyorduk orada yetiştiriyorduk bu gün ismini sayamayacağım on beş tane belki Süper ligde, PTT birinci ligde, ikinci ligde belki kırk tane şu anda profesyonel futbolcu var buradan yetişen. İmkânlar kalktığı için son beş, altı yıldır ne Gaziantepspor ne Büyükşehir Belediyespor alt yapısından futbolcu yetişmiyor” dedi.

KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ

Herkesin kendine göre mantalitesinin olduğunu aktaran Demir, “çünkü herkes çalışan birçoğu günü kurtarma peşinde özellikle Büyükşehir Belediyespor’da gelip göreve başladığımızda burada önceki yıllarda tamamen günü kurtarmak olduğunu gördük. Şimdi altyapı yöneticilerimizle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Kazanmak tabiki de önemli ama önemli olan burada futbolcuyu kazanmamız. Maç kazanmamız değil biz futbolcuyu kazandığımız anda burada çocukların eksiğini giderip gruplarda oranın yükünü kaldırabilecek kapasiteye getirdiğimiz anda inanıyorum ki bu çocuklar maçta kazanacaklardır ve sahaya yansıyacaktır” dedi.

3 T SİSTEMİNİ UYGULUYORUZ

Göreve gelir gelmez 3T sistemini devreye soktuklarını açıklayan Demir, “Tespit, Teşhis ve Tedavi. Gelir gelmez dedim ki “burası hastane futbolcu hastanesi burada tespit edeceğiz önce sonra hocalarımızla birlikte teşhisi çok iyi koyacağız. Tespit etmiş olduğumuz oyuncularımızı teşhisini çok iyi koyup arkasından tedaviye başlayacağız. Buradaki bir tek amacımız bu futbolcu hastanesi. Hastaneye yaralılar, hastalar gider biliyorsunuz ama biz burada futbolculara yukarıya hazırlıyoruz. Bunların eksiğini gidermek hedefimiz, amacımız bu bizim. Bundan önceki yıllarda farklı düşünülmüş gün kurtarılmaya çalışılmış. Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'la anlaşıp buraya geldiğimizde bu takımın yirmi tane 1994 ve 1995 doğumlu oyuncusu vardı. Altyapının belli bir standarttı vardır belli bir yaş sınırı vardır o yaş sınırının üzerine çıkılmaz. Futbolcuya şans verirsin o şansı on yedi, on sekiz yaşına kadar kullanır. on sekiz yaşından sonra günümüze baktığın anda on sekiz, on dokuz yaşındaki oyuncular Dünya kupasında oynuyorlar. Halen biz yirmi bir yaşında alt yapıda oyuncu tutuyoruz. Burada maç kazansam ne olacak ki? Ben yirmi bir yaşındaki, yirmi iki yaşındaki futbolcularla maç kazansam, Türkiye şampiyonu olsam ne olacak ki. Ama ben buradan Büyükşehir Belediyespor’a bir tane futbolcu verirsem orda oynamaya başlarsa bizim için şampiyonluğun en büyük şampiyonluğu olur” dedi.

SAĞLIKLI ANTRENMAN YAPTIRIYORUZ

Öncelikli hedeflerinin A takıma futbolcu kazandırmak olduğunu aktaran Demir, “Biz yukarıya futbolcu hazırlıyoruz genç ve yetenekli futbolcularımızı buluyoruz, tarıyoruz şuan da iyi bir schat ekibi oluşturduk çevre illerde de genç ve yetenekli oyuncular varsa onlara da bakıyoruz. Çocuklarımızı beslenmeye tabi tutuyoruz sağlıklı bir şekilde antre etmeye çalışıyoruz yani sağlıklı antrenman yapmaya çalışıyoruz. Farklı gruplarımız var şuanda yarışmacı gruplarımız var, eğitim gruplarımız var, akademi gruplarımız var. Hepsi sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Gelişmeler olumlu sinyaller alıyoruz. Yapılanlardan yetinmiyoruz daha ileriye gitmek için hem kendimizi her gün güncelleyerek bu çocuklara sağlıklı bir takım eğitimler vererek sosyalliği ile her şekilde hazırlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.