PTT birinci liginde bu sezon beklenilenin gerisinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da sezonun sona ermesinin ardından 12 futbolcunun sözleşmesi doluyor. Mavi – beyazlı temsilcimizde Onur Bulut, Onur Kalafat, Ahmet Devret, Erhan Şentürk, Cihan Can, Erdal Güneş, Ferit Cömert, Ramazan Altıntepe, Ali Sakal ve Serdar Deliktaş’ın kontratı 31 Mayıs itibarıyla bitecek. Mavi - beyazlı yönetim, sözleşmesi sona erecek futbolcularla ya kontrat yenileyecek ya da yol ayrımına gidecek.

KALENİN ALTERNATİFİ OLDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da 9 yıldan beri görev yapan Onur Bulut, her sezon as kalecilerin alternatifi oldu. Zaman zaman ilk on birde sahaya çıkan deneyimli eldiven oynadığı birçok karşılaşmada başarılı oldu.

SAKATLIKTAN KURTULAMADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da sözleşmesi bitecek olan futbolculardan Ahmet Devret, bu sezon sadece 5 maçta görev alabildi. Yaklaşık 5 sezondur mavi – beyazlı futbolcunun ile sözleşme yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmadı.

SAVUNMANIN İSTİKRARLI İSMİ

Sözleşmesi sona erecek futbolculardan Cihan Can, Galatasaray alt yapısından Gaziantep Byükşehir Belediyespor’a 2008 yılında katıldı. 5 sezondur forma giyen Can, istikrarlı futboluyla savunmanın değişmez ismi oldu. Bu sezon 28 lig ve 2 kupa maçında takımın değişmez ismi olan Cihan Can, en istikrarlı oyuncular arasında ikinci sırada yer alıyor. Defansta görev alan Ferit Cömert’te sözleşmesi sona erecek futbolcular arasında yer alıyor.

SAĞ KANADIN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

Mavi – beyazlı kulüpte uzun yıllar görev alan oyunculardan biri de Onur Kalafat. Trabzon kökenli sağ kanat oyuncusu 31 Mayıs tarihinde sözleşmesi bitecek. Büyükşehir’de yoluna devam etmek isteyen Karadenizli futbolcu yönetimle yeniden masaya oturup anlaşma zemini arayacak.

ORTA SAHAYA DİNANİZM KATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile ilk defa 2006 yılında yolu kesişen Ali Sakal, 4 sezon sonra tekrar mavi – beyazlı camiaya geldi. 2010 yılında beri aralıksız mavi – beyazlı formayı giyen Ali Sakal, yeni sezonda da takımıyla birlikte yoluna devam etmek isteyen oyuncuların başında yer alıyor. Orta sahada görev yapan bir diğer oyuncu Ramazan Altıntepe’nin de 31 Mayıs itibarıyla sözleşmesi sona erecek.

FORVETTE 3 İSİM VAR

Mavi – beyazlı temsilcimizde bu sezon 3 forvet oyuncu ile sözleşme sona eriyor. Gaskispor’dan 2009 sezonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a geçiş yapan PTT birinci liginin deneyimli golcüsü Serdar Deliktaş’ın yanı sıra Gaziantepspor alt yapısında yetiştikten sonra bir çok profesyonel kulüpte forma giyen ve ara dönemde takıma dâhil olan Erdal Güneş’te sözleşmesi sona erecek oyuncular arasında yer alıyor.Forvette görev alan bir diğer isim Erhan Şentürk’te sözleşmesi sona erecek isimler arasında yer alıyor.