Fatma Şahin'in mazbatasını alıp başkanlık koltuğuna oturduğu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde değişim rüzgarı sürüyor. Göreve başladığının ilk günü başkanlık katında özel kalemden, korumaya, çaycıdan, temizlikçiye kadar değiştiren Fatma Şahin, Büyükşehirde 18, GASKİ'de 13 daire başkanından istifa dilekçesi istedi. Çok sayıda daire başkanı istifa dilekçesi verirken, bir çok daire başkanının da istifası dilekçesi vermediği haklarını yargıda aramayı düşündüğü öğrenildi. Büyükşehirde, Şahin'in daire başkanlarından hangilerini değiştireceğinin ise bir hafta içerisinde netlik kazanacağı öğrenildi.

ŞAHİN DAİRE BAŞKANLARINI TOPLADI

Önceki gün daire başkanlarından istifalarını isteyen Fatma Şahin'in dün de daire başkanlarıyla bir toplantı yaptığı ve çalışmalarını sorduğu öğrenildi. Şahin'in, daire başkanlarından çalışmalarıyla ilgili rapor istediği öğrenildi. Şahin'in daire başkanlarının getirecekleri raporlara göre, değerlendirme yapacağı ve bir hafta içerisinde radikal bir revizyona gideceği iddia edildi.

BAŞKAN YARDIMCILARI KİMLER OLDU?

Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcılığına Osman Toprak ve Mehmet Durdu Yetkinşekerci getirildi?

ÇANLIOĞLU GÖREVDE KALACAK

Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu'nun görevinde kaldığı Büyükşehir'de Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini sürdüren İbrahim Evrim ile Cengiz Ağar'ın görevden alınacağı iddialar gündem oluştururken, Sezer Cihan ile Ömer Özcan'ın durumlarının netleşmediği ve bir ihtimal genel sekreter yardımcılığına atanacağı öne sürüldü.

GÜLÇİN DEMİR ÖZEL KALEM MÜDÜRESİ OLDU

Fatma Şahin, milletvekilliği ve bakanlığı döneminden bu yana sekreteryası olarak görev yapan Nurgülçin Güç Demet'i özel kalem müdüresi yaptı. Özel Kalem'de ayrıca Mehmet Abdullah Aksoy'da göreve başladı. Nurgülçin Güç Demet dün Sevim Aslanpay'dan boşalan koltuğa oturarak çalışmalarına başladı.

BASIN MÜDÜRLÜĞÜNE NURAYDIN ARİKAN GETİRİLİYOR

Büyükşehir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne seçim dönemi boyunca Fatma Şahin'in yanında olan ve medya ilişkilerini yürüten Nuraydın Arikan'ın ismi geçiyor.

DANIŞMANLIĞA YÜCEL'İN İSMİ GEÇİYOR

Öte yandan Gaziantep eski Milletvekili Adayı olan ve Fatma Şahin’in bakan olarak danışmanlığını yapan Adem Yücel'in ismi danışman olarak geçiyor.

İŞTE BÜYÜKŞEHİR'DE DAİRE BAŞKANLARI

Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Abdulkerim Kördeve,

Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Yavuz Selim Ay,

İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezen Cihan,

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mahmut Kılıç,

Satın Alma Daire Başkanı Celaletin Aslanpay,

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Ramazan Kurt,

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz,

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Gökhan Gümüşburun,

İtfaiye Daire Başkanı Hasan Kömürcü,

Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler,

Makine İkmak Bakım ve Onarım Daire Başkanı Hüseyin Özdemirli,

Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Sülü,

Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Müdürleri, Sağlık Daire Başkanı Muhtar Akyol,

Dış İlişkiler Daire Başkanı Nurettin Arkın,

Mali Hizmetler Daire Başkanı Rıdvan Turşak,

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şafak Tercan,

Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım.

GASKİ DAİRE BAŞKANLIKLARI

GASKİ Genel Müdür Yardımcılığına bağlı olan Su Tesisleri Daire Başkanı, Kanalizasyon Daire Başkanı, Arıtma Tesisleri Daire Başkanı, Elk. Mak. ve Malzeme İkmal Daire Başkanı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı, Etüd ve Plan Daire Başkanı, Yatırımlar ve İnşaat Daire Başkanı, Abone İşleri Daire Başkanı, Strateji Geliştirme Daire Başkanı, İnsan Kaynakları Destekleme Hizmetleri Daire Başkanı, Bilgi işlem Daie Başkanı, Ticaret İşleri Daire Başkanı, Mali Hizmetler Daire Başkanlığı bulunuyor.

GIDA BANKASINA ASLANTAŞ GETİRİLDİ

Öte yandan Derya Güzelbey'in başkanlık yaptığı Gıda Bankası'na Serpil Aslantaş getirildi.

ÇAYCI VE TEMİZLİKÇİLER GÖNDERİLDİ

Fatma Şahin göreve başladığı ilk gün, başkanlık katında eskiye dair hiçbir yüz görmek istemediğini söyleyince bundan çaycı ve temizlikçiler de nasibini aldı. Başkanlık katında bulunan 2 çaycı ve 4 temizlikçi başka birimlerde görevlendirildi.

BİLGİSAYARLAR DEĞİŞTİRİLDİ

Fatma Şahin’in göreve başlamasıyla birlikte yapılan deişikliklerden bilgisayarlar da nasibini aldı. Başkanlık katında dün yapılan ilk iş bilgisayarların yenilenmesi oldu. Uzun yıllardır kullanılan bilgisayarların yerine yeni bilgisayarlar getirilerek kuruldu.

Meral KINACILAR