Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’un başarılı sportif direktörü Bülent Bölükbaşı, bu sezon takımda revizyona gideceklerini söyledi.

Mavi – beyazlı camiada yer aldığından dolayı mutlu olduğunu belirten Bölükbaşı, şampiyonluk hedefleyen takımın çok para harcamasının yeterli olmadığını ifade etti.

HEDEFİ OLANLARLA ZİRVEYE ÇIKARIZ

Bu sezon kadroda revizyona gideceklerini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor sportif direktörü Bülent Bölükbaşı, “ Daha az mali yükü olan ve daha genç bir takım kuracağız.. Kadromuz hedefi olan, genç oyunculardan kurulacak. Takımımızda yaş ortalaması düşecek. Sahada daha mücadeleci, daha hırslı bir Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımı izleyecek herkes. Para harcamanın yetmediğini herkes gördü. Günümüz futbolunda bunun birçok örneği var. Zaten PTT 1.Lig çok zor bir lig. Pozisyon bilgisinden ziyade mücadelenin daha çok önde olduğunu görüyoruz. Kadro kurarken buna da dikkat emek zorundasınız. Hedefi olan bir takım olmak; camia olarak şampiyonluk hedefi koyup büyük oyuncular getirip çok para harcamak değildir. Bunlar yetmez zaten. Başarılı olmak istiyorsanız; hedefi olan oyunculardan ekip kurmalısınız. O oyuncu kitlesi amaçlarına ve hedeflerine ulaşmak için sizi zirveye taşır” dedi.

HAKEMLERE BASKI YAPILIYOR

Futbolculuk dönemine göre şimdi ki hakemlerin daha iyi olduğunu savunan Bölükbaşı, “ Biz kimleri kimleri gördük. Şu an çok iyi hakemlerimiz var ancak ülkede hakemler üzerinde baskı çok olduğundan Türkiye'de rahat maç yönetemiyorlar. Bizler millet olarak suçu başkasına atmayı alışmışız. Başarısızlığı hakemlere atıyoruz. Saha içerisinde de böyle. Futbolcu kendi hatasına, eksiğine bakmadan hakemin üzerine gidiyor baskı altına almaya çalışıyor. Ben de öyleydim, hakemler benden de çok çekmiştir” dedi.

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

İlerleyen dönemlerde kariyerine teknik direktör olarak devam etmek istediğini kaydeden Bölükbaşı, “

Planlarım arasında sportif direktörlük yoktu. Ben sahada olmayı daha çok seviyorum. Sportif Direktörlük ise biraz daha işin resmi boyutu, sahanın içerisinde olmak her zaman farklıdır. Sahanın içinde her şeyi daha farklı yaşıyorsunuz. Bana bu teklif yönetimden geldi. Hakan hocayla da zaten daha önceden bir dostluğumuz var. Böyle bir camiada çalışmak beni mutlu eder. Yapacak çok işimiz var” dedi.

TAKIMIN ÇATISI OLUYORSUNUZ

Sportif direktörün futbol bilgisi çok iyi olması gerektiğini belirten Bölükbaşı, “Bir anlamda kulübün çatısı gibi oluyorsunuz . Hocayı, oyuncuları birçok şeyi siz belirliyorsunuz. Aldığınız her karar çok kritik. Diyalog ve insan ilişkileri de iyi olmak zorunda. Aynı zamanda yönetim ve takım arasında köprü görevinde oluyorsunuz” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU