Sezona süper küme umutlarıyla giren fakat elde ettiği sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan PTT 1. Lig temsilcimiz Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, taraftarlarını üzmeye devam ediyor. Mavi – beyazlı temsilcimiz sezonun tamamlanmasına 4 hafta kala küme düşme barajında ki takımla arasında sadece 3 puan olması endişelerin artmasına neden oluyor.

DALGALANIYORLAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, geride kalan 34 haftalık periyotta 2 hafta üst üste maç kazanamaması dikkat çekiyor. Deplasmanda elde edilen 4 galibiyetin ardından kendi evinde oynadığı maçlarda 2 beraberlik ve 2 de yenilgi alan temsilcimizin bunlara karşılık 2 ve 3 maç arka arkaya mağlup oldu. Ligin ilk yarısında 11. Haftada Adanaspor’a ve 12. Haftada Mersin İdmanyurdu karşısında mağlup olan mavi – beyazlılar ikinci yarıda da 3 hafta üst üste mağlup oldu. 25, 26 ve 27’nci haftalarda sırasıyla Balıkesirspor, Samsunspor ve Bucaspor karşısında sıfır puan çeken Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, istikrarsız sonuçlarla son haftalara korku tünelinde girmeye devam ediyor. Adana Demirspor 1994 yılından sonra ilk kez böylesine uzun vadeli kötü gidiyor. Bu kötü gidişe bir türlü dur denilemiyor. Dolayısıyla mavi lacivertli futbolcular gülmeyi hem unuttu hem de unutturdular. Son 6 maçta sadece 1 puan alan Adana Demirspor, play-off’u hedeflerken bir an da küme düşme hattına yaklaştı.

MÜCADELE ETMİYORLAR

İç ve dış saha fark etmeksizin rakiplerine boyun eğen mavi – beyazlı futbolcuların mücadeleden uzak tavırları tepki çeken noktalardan biri. Oyuncuların formaya sahip çıkmaması, bulundukları duruma aldırış etmemeleri Gaziantepli futbol severleri çileden çıkartıyor. Kendi evinde son oynanan Manisaspor karşısında bir penaltıdan yararlanmayan takımda 90 dakika boyunca puan alma adına hiçbir mücadelenin sergilenmemesi ve umursamaz tavırlar içerisinde bulunmaları soru işaretlerinin artmasına neden oluyor.

KAHRAMANMARAŞ ÇANTADA KEKLİK DEĞİL

Bu sezon lige ilk havlu atan ve düşmesi kesinleşen Kahramanmaraşspor ile hafta sonu deplasmanda mücadele edecek olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu futbolcuların mücadeleden kesin galibiyetle ayrılma hesapları yapan mavi – beyazlı oyuncular yanılgı içine düşebilirler. Manisaspor karşısında sergilenen futbolun aynısı bu hafta sonu devam etmesi durumunda Kahramanmaraşspor’un ligde ki 3’ncü galibiyetini elde etmesi zor bir ihtimal olmaz.

MUHARREM TÜRKOĞLU