Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 89 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Gazibel A.Ş.'ye tahsis edilen bazı taşınmazların tahsis kararları iptal edildi. Büyükşehir işletmeleri kendi işletme kararı alırken, bunun nedeni olarak Gazibel A.Ş.'ye kira ödememe olarak gösterildi.

Büyükşehir Belediyesi, kendi çalıştırdığı tesisleri Gazibel'e devretmek istiyordu, ancak bundan vazgeçti. Meclis toplantısında tahsisleri geri kaldırdı, iptal etti.

Gündemin 76. maddesi olan Alleben Göleti içerisinde bulunan büyük restoranın bir bölümünün Gazibel A.Ş.'ye tahsis edilmesi tarife ve plan bütçe komisyonuna sevk edildi.

Gündemin 84. maddesi olan Büyükşehir Belediye Meclisinin 05.08.2014 tarih ve 378 sayılı meclis kararı ile 10 yıl süreliğine Gazibel A.Ş.'ye tahsis edilen 13 adet yerin içinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait hayvanat bahçesi içinde bulunan büfe belediye tarafından kullanıldığından bahsi geçen tahsis kararından çıkarılması hususu teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 85. maddesi olan, Büyükşehir Belediye Meclisinin 17.07.2014 tarih 293 sayılı meclis kararı ile 10 yıl süreliğine Gazibel A.Ş.'ye tahsis edilen 62 adet yerin içinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait Düğmeci mahallesi Türk Ocağı çıkmazı no 1 adresinde bulunan kafeterya belediye tarafından kullanıldığından bahsi geçen tahsis kararından çıkarılması hususu teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 86. maddesi olan büyükşehir belediye meclisinin 14.06.2013 tarih ve 336 sayılı meclis kararı ile 10 yıl süreliğine Gazibel A.Ş.'ye tahsis edilen Erikçe Kent Ormanı içerisinde bulunan macera parkı ve Alleben Göleti içerisinde bulunan biyolojik yüzme havuzu belediye tarafından kullanıldığından bahsi geçen tahsis kararından çıkarılması hususu teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 87. maddesi olan, 5216 sayılı kanunun 26. maddesi gereği mülkiyeti belediyeye ait ekli listede bulunan 4 adet yerin meclis tarafından uygun görülecek bedel ve süre ile Gazibel A.Ş.'ye tahsis edilmesi hususu plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Yine gündemin 88. maddesi olan 5393 sayılı belediye kanununun 75b maddesinin d fıkrası gereğince yedieminli otopark olarak kullanılmak üzere mülkiyeti belediyeye ait tapunun Şehitkamil ilçesi Umut Mahallesi 2977 ada 2 parselde kayıtlı 12b554,02 metrekarelik taşınmazın meclis tarafından uygun görülecek bedel ve süre ile Gazibel A.Ş.'ye tahsis edilmesi hususu plan ve bütçe komisyonuna sevkedildi.

Gündemin 89. maddesi olan 14.06.2013 tarih ve 337 sayılı meclis kararı ile 10 yıl süreliğine Gazibel A.Ş.'ye tahsis edilen Kent Müzesi içi Hediyelik Eşya Standı ve Oyuncak Müzesi içi Hediyelik eşya Standının kurulumu gerçekleşmediğinden ve fiziki olarak söz konusu 2 müzede böyle bir hediyelik eşya standı olmadığından kent Müzesi içi hediyelik eşya standı ve oyuncak müzesi içi hediyelik eşya standının bahsi geçen tahsis kararından çıkarılması hususu teklif karar olarak kabul edildi. Meral KINACILAR