Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 61 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısının sonunda, CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, kentin güvenlik, Gazi Muhtar Paşa'daki sağlıklaştırma ve kapanan il özel idaresinde havuza alınan memur ve işçilerin maaş alamamaları konusunu gündeme getirdi. Şehrin tehdit altında olduğunu söyleyen Sucu, "Amerika, Almanya kendi vatandaşlarını şehirden gidin diye uyarıyor. Peki biz nereye gidelim?" dedi.

BU BİNA BURADAN KALDIRILMALI

Sucu, Gaziantep Kulübü ve 19 sivil toplum kuruluşunun şehrin güvenlik sorununu dile getiren bir etkinlik yaptığını, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de STK'lara şehrin güvenliği konusunda destek verdiğini duyduğunu belirterek şunları söyledi:"Suriyeli Muhaliflere ait hükümet binasını mahalleli istemiyor, mahallenin muhtarı istemiyor. Şehir halkı istemiyor. Şehirde bu konuda tedirginlik var, kaygı var. Bu emniyet güçlerinin sorunu ancak biz büyükşehir olarak bu tür serzenişlere kulak verip bu kentin daha güvenli bir hale gelmesi ve bu tehditlerden kurtulması için bu binayı buradan kaldırmalıyız. Bu konuda hassasiyet gösterin" diye konuştu.

TİCARETİMİZ VE TURİZMİMİZ OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Osman Toprak, güvensiz şehir tartışmalarının basının önünde lanse edilmesinin doğru olmadığını, emniyet güçlerinin kentte her türlü güvenlik önlemini aldıklarını belirterek, "Keşke yetkili mercilerin önünde bunlar dile getirilse. Bu tür konuşmalar turizm ve ticaretimize sekte vuruyor" dedi.

GAZİ MUHTAR PAŞA ESNAFINDAN ŞİKAYET VAR

Sucu, Gazi Muhtar Paşa Bulvarı esnafından 23 kişinin imzalı dilekçe vererek, yapılan çalışmalarda esnaftan 4 kişinin sözüne itibar edilmesinden şikayetçi olduğunu söyledi. Sucu, "Esnafı burada topladığını, görev şov, sunum yaptınız. Aylar sonra çalışma başladı buradaki esnaf çalışmaların 4 esnaf temsilcisiyle gittiğini söyleyerek bundan dert yanıyor. 23 esnaf kendilerinin dikkate alınmadığından şikayetçi. Orada kutular konulmasından şikayetçiler. Yeni trafo binaları konulmuş. Zabıtayı göndererek esnafla yeniden bir araya gelin. 4 kişiyi değil 25 kişiyi de dinleyin. Esnafın yol ve kaldırımlarla ilgili sıkıntıları var" dedi.

Sucu, il özel idaresinin kapatılmasıyla memur ve işçilerin havuza alındığını, şu anda çok sayıda memur ve işçinin aylardır maaş alamadıklarını belirterek, bu konuda serzenişlere kulak verilmesini istedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, özel idarede personel değişikliğinin seçim öncesi kurulan komisyon tarafından yapıldığını belirterek, "Fatma Hanım bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunuyor" dedi.

Gazi Muhtar Paşa esnafını tam 4 kez belediyede topladıklarını, kendi aralarında komisyon oluşturulduğunu ve beğenilen projenin uygulandığını belirten Osman Toprak, "Kavşak girişleri park yapılmaması için orada topuklar oluşturuldu. Trafo kaldırılacak, bizde orada çirkin görüntü istemiyoruz" dedi.

YETKİNŞEKERCİ'NİN ŞOV TEPKİSİ

Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Sucu'nun şov kelimesine tepki gösterdi. Sucu'nun görsel sunum diyecektim, şov ağzımdan istemeden çıktı sözlerine karşılık Yetkinşekerci, "Bunu bir defa yapmadın. Gazi Muhtar Paşa esnafıyla 3 kez toplandık. Ortak fikir çıkartamayınca 8 kişi temsilen komisyon oluşturuldu. Hatta bu komisyonda Gazi Muhtar Paşa Derneği bile var. Biz Gazi Muhtar Paşa'da 20 saat çalışıyoruz. O adamlar gelsin dertlerini bize anlatsınlar. Tabiki eksiğimiz, yanlışımız olacak. Bize gelip ihtiyaçlarını söylesinler. Ulaşılabilirim. O kutularla ilgili arkadaşlar çalışsınlar" dedi.Sucu ise, "Kutular daha dün konulmuş, burada çalışma yapıyorsunuz, kutu yakışmıyor" diye konuştu. Meral KINACILAR