Gaziantep Büyükşehir Belediye meclis toplantısı başkan vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 73 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında dış kredi için büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin'e yetki verildi.

Gündemin 4. maddesi olan finansmanı Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD) tarafından karşılanacak ve İller Bankası A.Ş. tarafından yürütülecek 'Sürdürülebilir Şehirler Projesi" kapsamında İller Bankası A.Ş.'nin Dünya Bankası kaynaklarından temin edeceği 120 Milyon Euro tutarındaki kredi talebine yönelik taahhütnameyi ve alt kredi anlaşmasını imzalamak için büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin'e yetki verilmesi gündeme geldi.

CHP'li meclis üyesi bu kredi tutarının oldukça büyük olduğunu ve ne gibi projelerde kullanılacağını sordu. Osman Toprak, bunun alt kredi anlaşması olduğunu, komisyonda ayrıntıların netleşeceğini söyledi. Gündem maddesi plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Büyükşehir Kültür Zirvesi'ne katılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 18–20 Mart tarihleri arasında İspanya’nın Bilbao kentinde yapılacak ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) tarafından organize edilen “Birinci Kültür Zirvesi” ne katılıyor. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Meral KINACILAR, Okan YILMAZ