Dün gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında Şahinbey Belediyesi Başkan Vekili Cuma Güzel ile CHP Şehitkamil Belediye meclis üyesi Mehmet Sucu arasında biber gazı polemiği yaşandı. CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, ekmek parası için eylem yapan esnafa gaz sıktırılmasının hangi vicdana sığacağını sorarken, Şahinbey Belediye Başkan Vekili Cuma Güzel, gaz olayının belediyenin önünde yaşanmadığını, bu olayın bir provokasyon ve Ak Partiyi zayıflatma girişimi olduğunu belirtti.

Meclis toplantısının sonunda söz alan CHP Şehitkamil Belediye Meclis üyesi Mehmet Sucu, polisin bir başka polise gaz sıkması için yaptığı baskının yerel ve ulusal basında geniş yer bulduğunu belirterek, "Şahinbey Belediyesi'nin etrafında tomalar yerleştirilip esnafa gaz sıktırıldığını gördük. Gaziantep'i ulusal basında bu halde gördük. Benim vicdanım sızladı. Ekmek parası için mücadele eden esnafa siz biber gazı sıktınız. Bu insanlara bu şekilde eziyet edeceksiniz. Arkadaşlar burası Türkiye, eğer birinin bir sorunu varsa çağırırsınız, konuşursunuz. Bu insanlara destek olursunuz. İnsanlara gaz sıktırmak hangi vicdana sığar? Zaten bu sanayi sitesi başladı başlayalı hiç sorunu bitmedi. Şimdi ben bakıyorum da diğer ilçelerde de sanayiler taşındı. Oralarda öyle bir sorun yok. Ama bu sanayi sitesi inşaata başladığından beri sürekli problemli. Benim vicdanım sızladı. Acaba sizin de vicdanınız sızladı mı? Şimdi buırada Sayın Tahmazoğlu olsaydı ona da tepkimi gösterirdim. Buradan kendisine sesleniyorum Sayın Tahmazoğlu vicdanın hiç mi sızlamadı?''dedi.

ESNAFI,DÜKKANLARINI ZORLA KAPATTIRIP BELEDİYE'NİN ÖNÜNE GETİRDİLER

Şahinbey Belediyesi Başkan Vekili Cuma Güzel ise, ''Yukarı garajlardaki esnafımızın sorununu Gaziantep halkı ve kamuoyu biliyor. Biz buradaki işyerlerini Karataş bölgesine taşıdık. Oraya esnafın hepsini çağırdık. Herkesin gelirine göre dükkanlar verdik. Oradaki maliye kayıtları olan bütün esnaf çağrılarak esnafın da görüşleri alınarak yapıldı o dükkanlar. Esnafın istediği dükkanlar esnafa satıldı. Esnafta şu an iş yerlerine geçmeye başladı. Şahinbey Belediyesi olarak alt yapısını yaptık. Tabi eksiklerimiz oldu. Şu an dükkan sattığımız esnafın %90'ı ödemelerini düzenli olarak yapıyor. Burada bir provokasyon.yapılmaktadır. Seçimler geldiği için birileri ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Bazı kişiler esnafın dükkanlarını zorla kapattırıp, Belediyenin önüne getirdiler. Bu polis kayıtlarında var. Bu 10 yıllık vade de tüfe farkı alınmaktadır. Bu da kanuni zorunluluktur. Biz faiz almıyoruz. Belediye önünda gaz sıkılma olayı olmamıştır. Her canı isteyen dükkan sahibi belediye şu işi yapmadı deyipte belediyeyi basarsa, biz nasıl çalışacağız peki? Esnafa diyorum gelin ihaleye girin diyoruz. Yok, biz girmeyiz, bize dükkan verin. Ama bu iş böyle yürümez ki''diye konuştu.

KDV'Yİ YÜZDE 1'E DÜŞÜRDÜK

Belediyenin kafasına göre iş yapmadığını, kanun gereği buranın satışını gerçekleştirdiklerini, esnafın talebine göre Fatma Şahin'in de bakan olduğu dönemde milletvekillerinin de uğraşarak KDV'nin yüzde 1, ödemelerinde yüzde 20 peşin 10 yıl vadeli olarak yapılmasının sağlandığını belirten Güzel, "Birileri Ak Parti'yi zayıflatmak için senaryo uygululamaya çalışıyor" dedi.

SİYASİ BİR YANI YOK

Sucu ise, bu olayların siyasetle bir ilgisinin olmadığını belirterek, "Esnafın eyleminde parti bayrağı mı vardı? Esnaf belediye ile muhatap bulamadıkları için böyle bir eyleme girişiyor" dedi.

KABUL ETMİYORLAR

Cuma Güzel ise, "Muhatap bulamamaları diye bir şey yok. Herkesle tek tek ilgileniyoruz. Adam geliyor 3 yıl öncenin fiyatıyla dükkan istiyor. Olmaz kanuna aykırı diyoruz. İhale gir al diyoruz. Yok diyor. Size kiralayalım diyoruz, yine olmaz diyor" dedi.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİNİ TAKDİR ETMEK GEREK

Osman Toprak ise, "Şahinbey Belediyesi esnaf için 120 Milyon TL para harcayarak 1000 işyeri yapmıştır. Bu takdire şayan bir hizmettir. İnönü Caddesi esnafı kötü koşullardan kurtulmuştur. Bunu takdirle karşılamak gerek. Eyleme katılanların niyetlerini, içini bilemiyiz. Siyasi bir provokasyon. var mı, bunu adli ve idari soruşturma sonucunda göreceğiz" şeklinde konuştu. Okan YILMAZ