Türkiye 1. Liginde mücadele edecek olan temsilcimiz Büyükşehir Belediyespor yarın saat 21.00'da ligin iddialı ekiplerinden Malatyaspor maçıyla start veriyor. Yeni sezonun ilk maçını yarın akşam deplasmanda Malatyaspor ile oynayacak olan Büyükşehir Belediyespor bu sabah yapacağı son çalışmanın ardından Malatya'ya giderek kampa girecek. Hafta başından bu yana yaptığı çalışmayla Malatyaspor maçı hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir Belediyespor maç saatini bekliyor. Sezonun ilk maçında Malatyaspor karşısında galibiyet hedefleyen mavi-beyazlı takım deplasmandan 3 puanla dönmeyi hedefliyor.KALECİ ESER OYNAMIYORGeçtiğimiz sezondan cezası bulunan Büyükşehir Belediyespor'un başarılı kalecisi Eser Altın, sezonun ilk maçında Malatyaspor'a karşı cezası nedeniyle oynayamayacak. Geçtiğimiz sezon hakeme karşı hakeretlerinden dolayı kırmızı kart görerek ceza alan başarılı kaleci Malatyaspor maçında oynayamayacak. Büyükşehir Belediyespor'da Eser dışında başka eksik bulunmuyor.SAVCILIOĞLU, "DEPLASMANA KAZANMAK İÇİN GİDİYORUZ"Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü İsmet Savcılıoğlu, yarın sezonun ilk maçında Malatyaspor karşılaşacaklarını belirterek, "Uzun bir çalışma dönemi geçirdik, Nevşehir kampı, Kartepe kampı turnuva maçları çok uzun çalışma döneminden geçtik. Artık hazırlık dönemi bitti, sınav zamanı başladı. Bakalım ne kadar iyi çalışmışız, neler yapmışız artık bunu ligde göreceğiz. Her maç bizim için çok önemli olacaktır. Yarın sezonun ilk maçında ligin iddialı takımlarından Malatyaspor ile oynayacağız. Zor maç olacak ama biz sahaya 3 puan almak için çıkacağız. Tek düşüncemiz Malatya deplasmanından galibiyet ile dönüp lige iyi başlangıç yapmaktır" dedi.KUPA'DA ADANA İLE OYNAYACAKLARFortis Türkiye Kupası 1. Kademe kuraları Ankara'da çekildi. Swissotel'de çekilen kura çekiminde 6. grupta mücadele edecek olan Büyükşehir Belediyespor'a Adanaspor çıktı. 5 Eylül Çarşamba günü başlayacak olan Adanaspor maçı Kamil Ocak Stadında oynanacak.
1. kademe müsabakalarına 2006-2007 sezonunda Süper Lig'ten TFF 1. Lig'e düşen 3 takım, TFF 1. Lig'den Süper Lig'e çıkamayan 15 takım, TFF 2. Lig Yükselme Grubu'ndan 10 takım ve TFF 3. Lig gruplarında ilk iki sırayı alan 8 takım ile birlikte toplam 36 takım katıldı. Tek maçlı eleminasyon sistemine göre 5 Eylül tarihinde oynanan karşılaşmaları kazanan takımlar, ikinci kademeye yükselecek.
Çekilen kuraya göre 1. kademede eşleşmeler şu şekilde gerçekleşti:
"Küçükköyspor - Kartalspor
Sarıyer - Gaziosmanpaşaspor
Tepecik Belediyespor - İstanbulspor
Eskişehirspor - Kocaelispor
Sakaryaspor - Bözüyükspor
MKE Kırıkkalespor - Bugsaşspor
Türk Telekomspor - Kayseri Erciyesspor
Boluspor - Samsunspor
Akçaabat Sebatspor - Araklıspor
Orduspor - Arsinspor
Elazığspor - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİSpor
Mardinspor - Diyarbakırspor
Şanlıurfaspor - Malatyaspor
Alanyaspor - Tarsus İdmanyurdu
Adana Demirspor - Antalyaspor
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Adanaspor
Uşakspor - Afyonkarahisarspor
Altay - Karşıyaka"
TFF Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Ünsal, kura çekiminde yaptığı açıklamada, 2007-2008 TFF 1. Lig yayın haklarının D-Smart kanalına verildiğini açıkladı.