Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, birçok kulübün peşinde koştuğu Nijeryalı golcü Uche Kalu’nun işini bitirdi.

Geçen sezon Adanaspor’un şampiyonluğuna attığı gollerle katkı sağlayan 30 yaşında ki golcü futbolcu ile her konuda anlaşma sağlanırken, bugün imza atması bekleniyor. Başta İzmir temsilcisi Göztepe olmak üzere Şanlıurfaspor’unda ısrarla kadrosuna katmaya çalıştığı Nijeryalı’yı mavi – beyazlı temsilcimiz ikna ederek her konuda anlaşmayı sağladı.

GOLLERİYLE KONUŞUYOR

Geçen sezon devre arasında Kazakistan'ın Tobol takımından Adanaspor'a gelen 30 yaşındaki santrfor, 16 maçta 7 gol atarak turuncu beyazlıların şampiyonluğunda önemli rol oynamıştı. Türkiye'de 2012-2013 sezonunda Çaykur Rizespor, 2013-2014 sezonunda yine Adanaspor'da top koşturan Kalu, toplamda 48 maçta 16 gol atmayı başardı.

UCHE KALU KİMDİR?

Uche Kalu, 16 Mayıs 1986 tarihinde Nijerya’nın Aba kentinde doğdu, Nijeryalı milli futbolcu. Futbola Nijerya takımlarından Bussdor United'da başladı. 2007-2012 yıllarında Enyimba International'da oynayan oyuncu, 2012-13 sezonu başında Çaykur Rizespor'da forma giymeye başladı. Nijerya Milli Futbol Takımı ile ilk maçına 12 Nisan 2012'de, Mısır ile oynanan hazırlık maçında çıktı. Aynı zamanda bu maçta milli formayla ilk golünü kaydetti. Uche Kalu 12 Ocak 2013 gününde olduğu bacak ameliyatıyla ligi kapatmıştır ve sözleşmesi lig sonuna kadar fesh edilmiştir. Nijeryalı golcü iyileştikten sonra Kazakistan'ın Tobol takımında oynamaya başladı. Geçen sezonun devre arasında eski takımı Adanaspor ile yeniden anlaşma sağladıktan sonra turuncu – beyazlı formayı giymeye başladı.

MUHARREM TÜRKOĞLU