Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren “Beyaz Masa” daha aktif şekilde çalışmak üzere hizmete girdi.

Beyaz Masa’nın tanıtımı için düzenlenen törene Halkla İlişkiler Daire Başkanı Abdullah Aksoy'un yanısıra Şahin'in A Takımı tam kadro katıldı. Bundan böyle Gaziantepli vatandaşların daha iyi hizmet alacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Vatandaş memnuniyetini sağlayacak şekilde çalışıyoruz. Bu tasarıma göre gelen arkadaşlarımızın engelli, engelsiz, yaşlı, hasta, genç, çocuk kim olursa gelip burada hizmet alacağı bir fiziki altyapı oluşturduk. Burada numaralar alarak, hemGaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) bünyesinde ihtiyacı olan hizmetleri alabilmesi hem beyaz masa üzerinden yani diğer GASKİ’nin dışındaki belediyemize ait hizmetlerle ilgili değerlendirmesi, şikâyeti, sorusu olabilir, bu hizmetlerin alınabildiği katılımcı, interaktif bir çalışma modelini hayata geçirdik" diye konuştu.

Beyaz masanın etkin bir şekilde çalışmaya başladığını belirten Şahin, vatandaşın derdiyle dertlenip onların sorunlarına çözüm üretecek mekanizmaları oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Şahin, "Vatandaşlar ile iletişimi artırmak için 7 gün 24 saat çalışan 'ALO Çağrı Merkezi'ni kurduk. Birimde çalışan 25 kişi eğitildi. Çalışanların yüzde 25’ni engelli vatandaşlar oluşturuyor. Sosyal medya üzerinden gelecek talepler değerlendirilecek. Önümüzdeki hafta içerisinde de seri bir şekilde çalışmaya başlayacağız. Hangi birime talep geliyorsa o birimin bu bölümle ilgili halkla iletişim temsilcisi var. Hemen arkadaşlarımız oraya bilgi veriyor. Oradaki arkadaşımız vatandaşın talebini değerlendirerek bir kaldırım, bir arıza neyse talebi veya bir sosyal belediyecilik adına yapılması gereken ne varsa, ilgili birime haber veriyor. Kendi içerisinde, çözümler üretip yeniden vatandaşımıza dönecek interaktif bir çalışma modelini hayata geçiriyoruz.”

BEYAZ MASAYA 153 HATTINDAN ULAŞILIYOR

Kentin en ücra köşesindeki bir vatandaşın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ulaşabileceği çağrı merkezi, daha önce Zabıta Daire Başkanlığı tarafından kullanılan 153 hattı, 185 GASKİ hattı, 188 Cenaze hattı ve 444 00 27 Büyükşehir Belediye hattını aynı çatı altında topladı.

Şehrin 9 taşra ilçesinde bulunan vatandaşlar istedikleri zaman merkeze ulaşabilecekler. Asfalttan alt yapıya, kanalizasyondan içme suyuna, toplu taşıma araçlarından fırın denetimine, yol ve kaldırımdan park bahçelerden mezarlık ve cenaze defin işlemleri ve belediyeyi ilgilendiren diğer bütün sosyal ve kültürel hizmetlere kadar birçok talep, şikayet ve önerilerini “ALO 153 Çağrı Merkezi” hattını arayarak iletilebilecek. Bu hatta çalışanlar da sorunları hemen ilgili birimlere aktararak, mümkün olduğu en kısa zamanda sonuçlandırılıp vatandaşlara geri dönüş sağlanması hedefleniyor.

Vatandaşların 7 gün 24 saat ulaşarak sorun, görüş ve taleplerini iletebileceği “ALO 153 Çağrı Merkezi” Gazianteplilerin telefon, SMS, internet, e-posta, posta, faks ve online destek hizmeti ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ulaşma, bilgi alma ve sorunlara çözüm bulma imkanı sunulmakta. Birim bünyesinde; GASKİ, İŞKUR, Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa bölümleri ile hizmet veriliyor. Haber Merkezi