Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antepfıstığı kabuğundaki metan gazından biyo enerji ve organize besi bölgesindeki hayvan atıklarından biyogaz üreteceklerini söyledi.

'Kendi şehrimizin bütün enerji kaynaklarını kullanmak en temel stratejimiz' diyen Fatma Şahin, "Bir enerji üretimini başlattık. Bunu da yeterli bulmuyoruz. Şuanda yeni Büyükşehir kanunu ile bütün sınırların Büyükşehir olmasından kaynaklı bunu yüzde 100 kapasiteyi artıracak yeni teknolojiyi çıkaracak şekilde yolumuza devam ediyoruz. Şehrimizin enerji mastır planını hazırlıyoruz. Güneş enerjisini en iyi kullanan şehirler hedefine ulaşmayı önemsiyoruz. TÜBİTAK ile yapılan çalışmada yaş kabuğun üzerindeki metan gazını yönetebilme ve burada bioenerji üretebilmeyi başardık. Antep fıstığını yeşil altına dönüştürerek enerji sektöründe de yeni bir alternatif üretme planlaması içerisindeyiz" diye konuştu.

2010'da katı atıktan enerji üretmeye başladıklarını söyleyen Şahin, "Katı atıktan enerji üretim kapasitesini artırmayı hedefliyoruz. Kapasiteyi yüzde 100 artıracak çalışmalar yapıyoruz. Dogalgazla çalışan otobüslerimiz var bunun yaygınlaştırılması gerekiyor. Solar otoparkı gerçekleştiren ilk şehiriz. Güneş enerji santrali ile ilgili fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Organize besi bölgesinde hayvan atıklarından biyogaz üreteceğiz" diye konuştu. Meral KINACILAR