Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Garanti 1. Ligi start aldı. Bu ligde mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, ligin ilk maçında deplasmanda Adana Martı takımını 85-42 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı yeni sezonun ilk haftasında deplasmanda Adana Martı takımını 85-42 mağlup ederek lige fırtına gibi girdi.Karşılaşmanın birinci periyodunu 18-8, ikinci periyodunu 27 – 10, üçüncü periyodunu 25-15 ve dördüncü periyodu ise 15-9 alan engelli basketçiler, bu galibiyetle ligin ilk haftasını 2. Sırada tamamladı. Takım Kaptanı İbrahim Gür’ün 30, yeni transfer Mustafa Veli Ok’un 26 ve Musa Bulut’un 19 sayı ile oynadığı karşılaşmayı kazanmanın sevincini yaşayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da galibiyetin sevinci yaşanırken, idari menejer Ramazan Taşkın, “Bu galibiyeti Onursal Başkanımız ve aynı zamanda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ile Kulüp Başkanımız Abdülkadir Gözegir’e hediye ediyoruz” dedi.

ÖNEMLİ BİR GALİBİYET

Sezon öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Basketbol Antrenörü Muharrem Karakafa, yaptığı açıklamada ise, “Sezona farklı galibiyetle başlamak oldukça güzel. Tüm oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu galibiyetin devamı mutlaka gelecek. Bizim hedefimiz bu ligde başarılı bir sezon geçirmek, bize destek olan Onursal Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ile Kulüp Başkanımız Abdülkadir Gözegir’in desteklerini boşa çıkartmamak. Bu galibiyet camiamıza hayırlı olsun” diye konuştu.