Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Büyükşehir başkan vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 62 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı'nın bütünlüğünü bozacağı nedeniyle Gazetemizin gündeme getirdiği, Mimarlar Odası'nın da itirazda bulunduğu Osmangazi mahallesindeki konut, yol ve park alanı uygulama imar planı değişikliği planında değişiklik yapıldı. İmar komisyonu, mimarlar odasının itirazını kabul ederken, vatandaşların yüksek yoğunluk talebini ise reddetti.

BÜYÜKŞEHİR YEŞİL ALANI ARTIRDI

Büyükşehir Belediye meclis toplantısında dün 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı'nın bütünlüğünü bozacağı gerekçesiyle kamuoyunun da büyük tepkisine neden olan Osmangazi Mahallesi N38-C4 1/25 bin ölçekli, 20J ve 21J 1/5 bin ölçekli nazım imar paftalarında nazım imar plan değişikliğine yapılan itirazlar görüşüldü. Komisyon kararına göre, mimarlar odasının yaptığı itiraz uygun görülürken, GASKİ hizmet alanının yıkılarak buranın da yeşil alana katılmasına karar verildi.

VATANDAŞLARIN İTİRAZLARI REDDEDİLDİ

Komisyon raporunda ayrıca bu alanın üniversite gelişim alanı içinde olduğu, 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı'nın bütünlüğünü bozmadığı, yapılaşmaya açık bir alan olduğu ifade edildi. Komisyon, vatandaşların emsal yüksekliği için yaptığı itirazı ise reddetti. 0.50 olan emsali 1.5 isteyen vatandaşların itirazları oy birliği ile reddedildi. Meral KINACILAR