HABER - MERAL KINACILAR
Büyükşehir Belediye meclis toplantısında CHP'li meclis üyeleri, Bu uygulamayı haksız olarak değerlendirerek "imar planlarında mevcut okul yapılmak için ayrılan alanlar var, ama onlara karışılmıyor ve tam aksine yeşil alanlara okul yapılmak isteniyor böyle bir uygulama olmaz" diyerek tepki gösterdiler.Bunun üzerine CHP li üyeler, Karacaahmet, Beykent, Beylerbeyi ve Şehirgösteren Mahallelerinde eğitim alanı nazım imar plan değişiliklerine ret oyu verdi. CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, eğitim konusunda hassas olduklarını, ancak yeşil alanların eğitim alanına çevrilmesine karşı olduklarını söyledi. Sucu, "Gaziantep yeşil fakiri bir il. Ayrılmış eğitim alanları var, onlar kamulaştırılsın. Yeşil katliamından vazgeçilsin" dedi.
KAMULAŞTIRMA YAPILSIN

Şehitkamil ilçesi Karacaahmet, Beykent ve Beylerbeyi ve Şehirgösteren Mahallesi eğitim alanı nazım imar plan değişiklikleri görüşülürken söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, "Eğitim ile ilgili muhalefet yapmıyoruz. Gündemin 36-37 maddelerine eğitim alanlarına ret oyu kullandık. Planda yeşil alan olan yerin eğitim alanına çevrilmesine karşıyız. Gaziantep zaten yeşil mağduru bir kent. Yeşil alanlara başka fonksiyon vermek doğru değil. Gündemdeki diğer eğitim alanlarına evet oyu kullandık. Yeşil alan konusunda hassasiyet gösterin. Planlanmış okul yerleri var, yeşil alanlarla katlemeyi bırakalım" dedi.

TOPRAK: EĞİTİM ÖNCELİKLİ

Osman Toprak ise, mevcut okul alanlarının yeterli olmadığını, milli eğiimin talebi üzerine verdiklerini belirtti. Sucu tekrar söz alarak, "Planda oku yeri olan yerler var ancak kamulaştırılmıyor. Gaziantep'in eğitimde birinci sıraya çıkmasını bizde istiyouz" dedi.
Toprak da, "İmkanlar doğrultusunda planlamalar yapıyoruz. Eğitim daha öncelikli" dedi.

BELEDİYE MÜLKÜNE YÜKSEK EMSAL

Gündemin 14. maddesi olan Osmangazi Mahallesi N38-C4 ve N38c-17d nazım ve N38c-17d-3a uygulama imar paftalarında konut alanı nazım ve uygulama imar plan değişikliği görüşülürken de söz alan Mehmet Sucu, burada belediye mülküne 1, vatantaş mülküne 0.40 emsal verilmesini eleştirdi. Sucu, "Burada yaptığınız işlem belediyenin mülkünü 0.40 olan 1'e yükseltiyorsunuz. 2.5 kat emsal artışı yapıyorsunuz. Plan çevresiyle uyumlu olmuyor. Ayrıca sosyal donatı ve yeşil alan açığı ortaya çıkacak. Konut açığı tamam, ele alınsın ancak vatandaşa düşük yoğunluk vermek, hem imar kanuna, hem de vicdana aykırıdır. Parsel bazında tadilata ret oyu veriyoruz" dedi.

Osman Toprak ise, "Buranın etrafında imarlı alan yok. Dolayısıyla etrafına uyumsuzluk söz konusu değil. Belediyeye verilen emsal yapılacak çalışmalarla daha sonra etrafına da verilecektir" dedi.