Şehitkamil ve Şahinbey'in ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de inşaat işine giriyor. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, belediye şirketi Özbelde İnş. San. ve Tic. A.Ş.'nin sermayesi, inşaat işlerine gireceği gerekçesiyle 30 Milyon TL artırıldı.

Büyükşehir Başkan Yardımcısı Osman Toprak'ın başkanlık ettiği Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen madde ile Özbelde A.Ş.'nin sermayesi inşaat işleriyle iştigal edeceği gerekçesiyle 30 Milyon TL artırıldı. Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm alanı ilan ettiği yerlerde, bakanlıklardan arsayı talep edeceği, arsaları alması halinde toplu konut planları yaparak, ihale yoluyla ve kendisi yaparak inşaat işine girmesi bekleniyor.

CHP RET VERDİ

CHP'li meclis üyeleri, Belediyenin borçlanma ve sermaye artırımı için getirdiği diğer maddeler gibi bu maddeye de ret oyu verdiler. Meclis üyeleri, "Harcamada ve denetiminde biz yokuz. İşin içinde değiliz, yürütmede değiliz. Nereye ne harcanmış bilmiyoruz, harcama yapıldıktan sonra meclise geliyor. Bilmediğimiz bir konuda belediyenin borçlanmasına sermaye artırımına ret veriyoruz" dedi. Meral KINACILAR