PTT 1. Ligin tamamlanmasına 2 hafta kala küme düşme korkusunu tam olarak üzerinden atamayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ‘da, kâğıtlar kalemler ele alınmaya başlandı. Geçtiğimiz hafta kendi evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ‘a farklı mağlup olup rakibini şampiyon olarak süper lige yollayan mavi – beyazlılar, şimdi ligde nasıl kalırız hesabı içinde. Temsilcimiz, bu hafta sonu deplasmanda küme düşme barajı içinde yer alan TKİ Tavşanlı Linyitspor ile hayati bir maça çıkacak.

1 PUAN YETECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un bu hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı TKİ Tavşanlı Linyitspor ile arasında 4 puan fark bulunuyor. Mavi – beyazlılar, doksan dakikada rakibinden en az 1 puan alırsa ligde kalması kesinleşecek. Eğer mağlup olursa o zaman işler daha da karmaşık bir hale gelecek. Temsilcimiz, rakibinden 1 puan dahi alsa son haftaya girilirken puanını 39’a yükseltecek ve 4 puanlık farkı koruyacak. Alt sıralarda 32 puana sahip Trabzon1461 ve Fethiyespor kalan 2 maçlarını dahi alsa 38’de kalacaklar. Bu durumda temsilcimiz ligde kalmayı garantileyecek.

MAĞLUP OLURSA NE OLUR?

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, ligin 37’nci haftasında deplasmanda konuk olacağı TKİ Tavşanlı Linyitspor karşısında sahadan mağlubiyetle ayrılması durumunda diğer takımlardan medet ummaya başlayacak. En yakın rakibinden puan alamaması durumunda mavi – beyazlılar puan farkını 1’e düşürecek ve 38’de çakılı kalacak. Son hafta kendi evinde Fethiyespor karşısında sadece galip gelmekten başka çaresi kalmayacak. Futbolda olmaz diye bir şey olmaz kuralı baz alındığında Fethiyespor’a da mağlup olması durumunda lige veda etmekten başka çaresi kalmayacak. Temsilcimiz, Tavşanlı’ya mağlup olur, Fethiye ile berabere kalırsa 39 puanda kalacak ve TKİ Tavşanlı’nın son hafta puan kaybetmesini bekleyecek. Bu hafta mağlup olur Fethiyespor’u yendiği takdirde 41 puanla ligde kalır.

ALTTAKİ TAKIMLARIN DURUMU

Sezonun tamamlanmasına 2 hafta kala sadece Kahramanmaraşspor matematiksel olarak ligden düşerken Fethiyespor, 1461 Trabzonspor, TKİ Tavşanlıspor, Boluspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımları küme düşme endişesi yaşamaya devam ediyor. Bu takımlar arasında en avantajlısı mavi – beyazlılar olarak görünse de ince hesaplar yapan diğer takımlar ile farkın kapanması durumunda işler tamamen karışacak.

Bu durumda 37 puanlı Boluspor bu hafta deplasmanda Fethiyespor ile mücadele edecek. Son maçını ise kendi evinde Denizlispor ile yapacak. Kırmızı – beyazlı ekip, galip gelmesi durumunda puanını 40 yapacak ve ligde kalma ihtimalini yükseltecek..

TKİ Tavşanlı Linyitspor bu hafta sonu Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile kendi evinde oynayacak. Galip gelmesi durumunda puanını 37’ye yükseltecek arkasından 1461 Trabzon ile deplasmanda oynayacak. Oradan da galibiyetle ayrılması durumunda ligde kalması kesinleşecek. Şayet temsilcimiz ile berabere kalır, deplasmanda ise galip gelirse 38 puanla lige yine veda edecek.

Ligde kalması mucizelere bağlı olan 1461 Trabzon bu hafta şampiyonluk kutlaması yapacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un konuğu olacak. Karadeniz ekibi güçlü rakibi karşısında puan kaybetmesi durumunda lige havlu atacak. Eğer son iki maçını da kazanırsa o zaman ikili hesaplar içine girecek.

Yine 32 puanlı Fethiyespor, bu hafta kendi evinde Boluspor’u ağırlayacak. Son hafta ise Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a konuk olacak. Eğer her iki maçını kazanırsa 38 puanla averaj hesapları yapacak.

KALAN MAÇLAR

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR (38 puan)

TKİ Tavşanlı Linyitspor – Deplasman

Fethiyespor – İç saha

BOLUSPOR (37 Puan)

Fethiyespor – Deplasman

Tekden Tenizlispor – İç Saha

TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR (34 Puan)

Gazianetp Büyükşehir Belediyespor – İç saha

1461 Trabzonspor – Deplasman

1461 TRABZONSPOR (32 Puan)

İstanbul Büyükşehir Belediyespor – Deplasman

TKİ Tavşanlı Linyit – İç Saha

FETHİYESPOR (32 Puan)

Boluspor – İç saha

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor – Deplasman