Büyükşehir Belediyesi, arıcılara 2 bin sertifikalı kovan dağıttı. Başkan Fatma Şahin, kimsenin ekonomik kaygı çekmesini istemediklerini söyledi. İmece usulü çalışarak şehrin kalkınmasına katkı sunduklarını belirten Şahin, "Elimizdeki tüm imkanları da kentimizde yaşayan 2 milyon insan için değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

ARICILIKTA POTANSİYEL VAR

Gaziantep'in, arıcılık sektöründe de potansiyel barındırdığına işaret eden Şahin, bal üreticilerine son 2 yılda 4 bin kovan teslim ettiklerini ifade etti. Arılarla ilgili ilahi mesajların olduğunu aktaran Şahin, "Arılarla ilgili kutsal kitaplarda ve hadislerde verilen mesajın farkındayız. Tefekkür etmek için doğaya bakmak yeterli. Allah bütün doğayı insanlara seferber etmiş. Şifa olan balı ve arıyı iyi üretmemiz gerekir. İlk bal ormanını bakanlığım döneminde kurmuştuk. Şimdi de bu sektöre desteklerimiz devam ediyor. Bugün 80 üreticimize toplam 2 bin sertifikalı kovan veriyoruz. Bal ormanındaki rekolte bugün dağıtacağımız kovanlarla daha da artacak. Bu faaliyetlerle arıcılar birliğindeki üye sayısı artıyor. İmece usulü çalışarak şehrin kalkınmasına katkı sunuyoruz" diye konuştu.

HUZUR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Botanik Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikte, şehirde yaşayan herkesin huzuru için çalıştıklarını söyledi. Son dönemde çiftçilere tohum desteği sağladıklarını anlatan Şahin, "Hemşehrilerimizin ekonomik kaygı çekmesini istemiyoruz. Bu kapsamda arkadaşlarımızla çeşitli projeler hazırlıyoruz. Elimizdeki tüm imkanları da kentimizde yaşayan 2 milyon insan için değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

KOVAN SAYISI ARTIYOR

Gaziantep Arıcılar Birliği Başkanı Nebi Koca da arıcılığın tarım faaliyeti olarak da kabul edilmeye başlandığını vurguladı. Arıcılığın hızlı geliştiğini anlatan Koca, "Kovan sayımız 20 binlerden 33 bine çıktı. Üyesi sayımız da yaklaşık yüzde elli arttı. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.