Kentteki trafik sorununu çözmek için alternatif yollar arayan Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ilçesindeki yoğunluğu kaldırmak için kolları sıvadı. Bu bağlamda İl Jandarma Komutanlığı ana kapısının yanında bulunan MİT'in olduğu bölgenin ana aksını yapan ve bütün izinleri alan Büyükşehir Belediyesi, Hoşgör'e kadar yol açıyor. Şahinbey Belediyesi ise buradan devreye girerek, yolu Eski garajlardan geçirip, Özdemirbey Caddesi'nden yeni bir yol açmayı ve iki yolu birleştirmeyi planlıyor.

Başkan Fatma Şahin, Şahinbey'de 1 milyon nüfusun gittiğinin yol aksının çok kötü olduğunu ve buralara çok sayıda yol açılması gerektiğini söyledi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve teknik ekiple yogun olarak çalıştıklarını anlatan Şahin, "Kentsel dönüşümü yol açarak götürmeye çalışıyoruz. Şimdi jandarmadan girdik ve MİT'in yanındaki yerde ana aksımız yaptık. Bütün izinleri aldık. 121 adet daire yıktık. Orada ciddi bir yıkım var" dedi.

GÜVENLİK DUVARI YAPILIYOR

Mit ile Jandarmanın olduğu yerde 2 kilometrelik güvenlik duvar yapacaklarını belirten Şahin, "Burayı Şahinbey Belediyesinin oraya kadar açıyoruz. Özellikle harita üzerinde baktığınızda ne kadar önemli bir yol olduğunu görürsünüz. Bizler bu yol meselesini çok önemli buluyoruz. Özellikle Şahinbey'deki yolları arttırmak için gayret sarfediyoruz" şeklinde konuştu.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK ÇALIŞMASI

Şahin, köprülü kavşak çalışması yaptıklarını ve Doğa Koleji'nin önünde 51 nolu caddenin devamındaki şehir gösteren villaların çalıştığı yerin kavşak olacağını söyledi. "Burası ikinci bir çevre yolu olacak" diyen Şahin, "Burası 8 ayaklı olacak. Asfalt çalışması başladı. Karayollarının da çalışması bittiği zaman Ekim ayında çalışma bitecek. İpekyolu bağlantısı sağlandığı zaman tıkanma bölgeleri düzenlenecek" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT