Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde bulunan Anaokulu ve Kreş’te eğitim gören minik öğrencilerin mezuniyet töreni üniversite öğrencilerini aratmadı. Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’nda mezuniyet töreni düzenleyen okul idaresi, toplamda 350 öğrenciyi mezun etti.

KEP FIRLATTILAR

Törende yöresel kıyafetler ve davul zurna eşliğinde halk oyunları oynayıp, dans gösterisi yapan minik öğrenciler havaya kep fırlattılar. Mehteran marşı eşliğinde çeşitli gösteriler yapan minik öğrenciler, sıra gecesi eşliğinde çiğköfte yaptılar. Tango gösterisi ile devam eden gecede, Sloven dansı, Anadolu Ateşi gibi gösterilerde canlandırıldı. Şiir ve türküler ile mezuniyet sevincini doruğa çıkartan anaokulu öğrencilerini Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yalnız bırakmadı.

DİPLOMALARI BAŞKANDAN

Öğrenciler ile yakından ilgilenen ve onları kucaklayan Şahin, minik öğrencilere bir anne sıcaklığı hissettirdi. Öğrencilerin her zaman yanlarında olma mesajının veren Şahin, mezunların diplomalarını da verdi. Bugünün çocuklarının yarının yöneticileri olacaklarını aktaran Başkan Şahin, “Yoğun bir gün sonrası çocukların gözlerindeki heyecanı ve kalplerindeki o sıcacık sevgi görmek bizim bu yorgunluğumuzu ortadan kaldırdı. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Makamımız ne olursa olsun babaların, annelerin bütün emeli çocukları içindir. Bu emelin temelinde çocuklarını daha iyi ve daha güzel bir yaşam oluşturmak yatıyor.” diye konuştu. Programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğrenciler ve aileleri katıldı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT