Gaziantep Sanayi Odası (GSO), ‘’8. Büyükelçiler Konferansı’’ programı nedeniyle Gaziantep’e gelen heyet onuruna yemek verdi.

Şato Restaurant’ta düzenlenen yemeğe, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Ali Yerlikaya, Milletvekilleri Abdülhamit Gül, Ahmet Uzer, Nejat Koçer ve Abdulkadir Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Adnan Keçeci ve konuk büyükelçiler de katıldı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilciliği’nin açılması dolayısıyla böyle anlamlı bir günde diplomatlar ile bir arada olmaktan onur duyduklarını belirterek, "Bu gelişmenin, diplomatik ve ekonomik olarak Gaziantep’in çıtasın yükselteceğine inanıyoruz. Gaziantep, konsolosluklar merkezi haline gelmiştir. Irak Başkonsolosluğu’nun yanı sıra kentimizde Almanya, Belçika, Brezilya, Filipinler, Hollanda, İsviçre, İtalya, Karadağ, Kırgızistan, KKTC, Slovenya ve Sri Lanka ülkelerinin fahri konsolosluğu bulunmaktadır’ dedi.

BU SORUN AVRUPA'YI DA İLGİLENDİRİYOR

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, çeşitli ülkelerin Türk büyükelçileri ile birlikte Bülbüzade Vakfı’na ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Bu sorun sadece bölge birliğini ilgilendirmiyor. AB ilişkilerimizi de ilgilendiriyor" dedi.Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, ABD Büyükelçisi Hüseyin Avni'nin de aralarında bulunduğu büyükelçiler, Gaziantep Bülbüzade Vakfı ziyaret etti. Naci Koru, mülteci sorunun sadece bölge birliğini ilgilendirmediğini belirterek, "Bu sorun sadece bölge birliğini ilgilendirmiyor. AB ilişkilerimizi de ilgilendiriyor. Dolayısıyla biz zaten ağırlıklı olarak, bu konuyu masaya yatırdık. Bunu ayrıntılı bir şekilde tartıştık" diye konuştu.

EMPATİ'YE ZİYARET

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, ABD Büyükelçisi Hüseyin Avni'nin de aralarında bulunduğu büyükelçiler, Gaziantep Empati Sosyal Sorumluluk Derneği'ni ziyaret etti. İHA