Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin turizmine katkı sağlamak ve bölge üzerindeki olumsuz algının azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla Gaziantep'e getirdiği Ukrayna, Makedonya, Hindistan, Bosna Hersek ve Çin'in Ankara büyükelçileri, kentin tarihi mekanları ve eşsiz lezzetlerine hayran kaldı. Büyükelçiler, Gaziantep'e geldiklerinde çok şaşırdıklarını ve sevindiklerini, bu kadar güzel bir şehirle karşılaşacaklarını bilmediklerini vurguladı.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya tarafından Gaziantep'te ağırlanan Bosna Hersek, Hindistan, Makedonya, Ukrayna ve Çin'in Ankara Büyükelçileri ve eşleri, kentin tarihi ve turistik mekanlarını huzur içerisinde gezebilmenin keyfini yaşadı. Dokuz aylık bebeğiyle bu ziyarete katılan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, inanılmaz bir organizasyona katılmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

HİÇ BİR SIKINTI YOK

Gaziantep ile Ukrayna arasında kardeş şehir ilişkisinin geliştirilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le konuştuklarına değinen Sybiha, şöyle konuştu: "İnanılmaz yemekler, inanılmaz insanlar, inanılmaz bir organizasyon ve çok mutluyum. Bu kadar güzel yemeğin olduğu bir yer olur mu? Dünyanın en güzel yemekleri burada. Ukraynalı turistlere burayı açmak istiyorum. Türkiye'ye 1,2 milyon turist gönderiyoruz şu anda. Ukraynalıların bu güzel bölgeden hoşlanacaklarını ve zevk alacaklarını biliyorum. Bütün büyükelçiler adına TÜRSAB'a teşekkür ediyorum. Ben kendimi bu işe adadım, bu bölgede güvenlik açısından bir sıkıntı olmadığını ispat ediyorum. Dokuz aylık çocuğumla geldim buraya hiçbir sıkıntı yok burada. Bu, her şey demek."

YAŞAMAK İSTERİM

Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Zvonko Mucunski de Gaziantep'e geldiklerinde çok şaşırdıklarını ve sevindiklerini, bu kadar güzel bir şehirle karşılaşacaklarını bilmediklerini vurguladı. İnsanların çok misafirperver olduğununa dikkati çeken Mucunski, "Buraya sadece turist gibi değil, aynı zamanda gelip yaşamak da isterim. Dünyanın en güzel müzelerine, yemeğine ve mutfağına sahipsiniz ve aynı zamanda eli açık, misafirperver insanlarınız var. Gaziantep çok büyük potansiyeli olan bir şehir, umuyorum bu ziyaretten sonra daha fazla Makedon vatandaşı gelecek. Aynı zamanda Gaziantep'ten bizim ülkemize gidecek turistlerin olacağına inanıyorum"

HERKES GELMELİ

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç ise Gaziantep'e üçüncü kez geldiğini anlattı. Her seferinde insanlarıyla, mutfağıyla ve mimarisiyle Gaziantep'in kendisini inanılmaz heyecanlandırdığını ifade eden Sadoviç, "Türkiye'nin bu bölgesinin başka bir ruhu var, o yüzden çok seviyorum buraları. Gelecek yıl da eşimle birlikte Mardin'e gitmeyi planlıyoruz. Boşnak vatandaşları genelde batı tarafları tercih ediyor. Ben buralara da gelmelerini öneriyorum." diye konuştu. AA