İNGİLTERE'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, 10 bini aşkın Suriyeli sığınmacının yaşadığı Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ndeki çadır kenti ziyaret etti. Büyükelçi Moore, iç savaşın başlamasının ardından Suriyeliler'e Türkiye'nin yaptığı ev sahipliğinin takdire şayan olduğunu söyledi.

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, beraberinde UNICEF Türkiye temsilcisi Dr. Ayman Abulaban ile birlikte İslahiye Çadır Kenti ziyaret etti. Kamp yöneticilerinden çadır kente ilişkin bilgiler alan Büyükelçi Moore, Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında olağanüstü çaba gösterildiğini belirterek, "Türk hükümetine ve AFAD'a Suriyeli misafirlerin burada en iyi şekilde ağırlaması ve temel ihtiyaçların giderilmesi noktasında olağanüstü bir çaba gösteriyor. Biz de UNICEF Türkiye olarak bu çabalara destek sağlıyoruz. Özellikle Suriyeli çocukların eğitimle ilgili ihtiyaçlarının karşılanması yönünde faaliyetler yürütüyoruz. Suriye krizinin başlamasından sonra bu noktaya kadar Türk Hükümeti ve Türk halkı inanılmaz bir cömertlikle bu krize tepki verdi ve Suriyeli misafirleri kabul etti" dedi.

İRMİK TATLISI YEDİ

Büyükelçi Moore daha sonra çadır kentte UNICEF tarafından yaptırılarak eğitime açılan 24 derslikli okulu ziyaret etti. Buradaki Suriyeli öğrencilerle Türkçe sohbet eden Büyükelçi Moore, Türkiye'deki üniversitelerde eğitimlerine devam etmek istediklerini dile getiren Suriyeli kız öğrencilere başarılar diledi. Büyükelçi daha sonra 1.5 yıl önce Lazkiye'den kaçarak Türkiye'ye gelen Türkmen kökenli Derviş Muhammed ve ailesinin kaldığı çadırı ziyaret etti. Türkmen ailenin fertleri, sohbet ettikleri Richard Moore'ye biran önce huzurun sağlanmasıyla ülkelerine dönmek istediklerini ifade edip, Türkiye'nin ev sahipliğine teşekkür etti. Büyükelçi Moore sohbet ettiği ailenin ikram ettiği irmik tatlısının da tadına baktı. Büyükelçi Moore ve beraberindekiler sosyal tesisleri de dolaştıktan sonra çadır kentten ayrıldı. DHA