Haziran ayında yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri için kamu kurumlarında görev yapanların bugün istifa etmeleri gerekiyor. Ağırlıklı olarak AK Parti'de istifaların çok olacağı belirtilirken, bu arada isimleri geçen Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz'ın adaylıktan çekildikleri öğrenildi. Bu arada Fatma Şahin'in eski müsteşarı olan şu anda Başbakanlıkta müşavirlik yapan Kenan Bozgeyik ve bakanken danışmanlığını yapan Adem Yücel'in de aday adayı olduğu belirtildi. Ak Parti'de milletvekili aday adaylığı için kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar bugün istifa edecek. Başvuruların yarın başlayacağı Ak Parti'de aday adaylığı için yine patlama bekleniyor.

SAĞLIK MÜDÜRÜ KARAKÖK İSTİFA ETTİ

Milletvekilliği aday adaylığı için istifa edeceğini ilk Gazetemizin duyurduğu Gaziantep İl Sağlık Müdürü Metin Karakök dün haberimizi doğruladı. Karakök görevinden istifa ederek Ak Parti'den milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yapacak.

BÜYÜKEKŞİ VE YILMAZ OLAMIYOR

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz'a izin çıkmadığı öğrenildi.

FATMA ŞAHİN'İN ESKİ DANIŞMANI VE MÜSTEŞARI ADAY

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, eski müsteşarı olan şu anda Başbakanlıkta müşavirlik yapan Kenan Bozgeyik ve bakan iken danışmanlığını yapan Adem Yücel de aday adayı.

HASAN KÖROĞLU DA ADAY

Öte yandan TMSF'de daire başkanlığı yapan Halil Usta'nın yeğeni Hasan Köroğlu'nun da Gaziantep'ten milletvekili aday adaylığı için ismi geçiyor.

İŞTE AK PARTİ'DE İSMİ MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN GEÇENLER:

Ak Parti eski il başkanı Ahmet Uzer, Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Oğuzeli belediyesi eski başkanı Bekir Öztekin, Adem Yücel, Kredi ve Yurtlar Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Kölemen, eski il genel meclis başkanı Menderes Karaduman,Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Konukoğlu Hastanesi genel müdürü Yusuf Ziya Yıldırım, Veli Kıyak, Yaşar Sağlam, Yusuf Polat, Cuma Reyhan, Ahmet Karadağ, Prof. Dr. Selahattin Bekmez, Semih Simitçi, Meral Özgen, Ayşen Durucu, Metin Karakök, Hakan Aslansoy, Mehmet Emin Hafif, , Abdullah Tombul, Mehmet Doğan, Mehmet Er, Fikret Tural, Abdullah Tancan, Abdülhamit Gül, AK Parti eski Milletvekili Özlem Müftüoğlu, Oğuzeli AK Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Taşdemir, Ömer Güzeldal, Erdem Güzelbey. "

MİLLETVEKİLLERİ YENİDEN ADAY

Hüseyin Çelik ve Mehmet Sarı'nın 3 dönem şartını doldurmaları nedeniyle aday olmayacağı Ak Parti'de mevcut milletvekilleri Şamil Tayyar, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Ali Şahin, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu yeniden aday adayı.

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olacak kamu görevlileri, belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri görevlerinden bugün saat 17.00’ye kadar isitfa etmiş olacak. Meral KINACILAR