Eğitime Yüzde Yüz Destek” ve “Bir Okul, Bin Gelecek” Kampanyaları kapsamında, Gaziantep Valiliği’nde 83. Okul imza protokolü gerçekleştirildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve kayınpederi hayırsever işadamı Ahmet Mukdat Ziylan, 32 derslikli kız Anadolu Lisesi yaptırmak için Gaziantep Valisi Erdal Ata ile protokol imzaladı. Gaziantep Valiliği Toplantı Salonu’unda gerçekleştirilen imza protokolüne; Gaziantep Valisi Erdal Ata, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, hayırsever işadamı Ahmet Mukdat Ziylan katıldı.

Törende konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, eğitime destek kampanyaları kapsamında düzenledikleri 83. İmza protokolü olduğunu hatırlattı. Gaziantep eğitimine katkı sağlayan herkese teşekkürlerini ifade eden Ata, “Gaziantep’te eğitime katkıda bulunan bütün hayırseverlerimize, işadamlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Eğitimin kalitesine mutlaka yüksek tutmamız gerekiyor” diye konuştu. Vali Erdal Ata’nın ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren hayırsever işadamı Ahmet Mukdat Ziylan, ölmeden dünyada bir eser bırakmanın önemine dikkat çekti. Ziylan, tüm hayırseverlere eğitime destek yapma çağrısında bulundu. TİM Başkanı Büyükekşi ise eğitimin ve öğretimin önemine dikkat çekti. Büyükekşi, bilgiyi yöneterek, inovasyona önem verilmesini ve markalaşmak gerektiğini vurguladı. Büyükekşi ayrıca eğitime sağladıkları destekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından Mavikent Mahallesi'nde yaptırılacak olan ve ismi henüz kararlaştırılmayan okulun protokolü Vali Ata, Büyükekşi ve hayırsever işadamı Ahmet Mukdat Ziylan arasında imzalandı. Hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından program sona erdi. İHA