Firenin kaldırılmasıyla Kurban Bayramı'nda fiyatların yükselmesinin de önüne geçildi. Fire kaldırılmasıyla birlikte şu anda 18-18.5 lira olan büyükbaş hayvan fiyatlarının 24-25 liraya çıkmasının da önüne geçilmiş oldu.

FİYATLAR DENGELİ GİDİYOR

Organize Besi Bölgesi'nde biraraya gelen konunun tarafları, yüzde 8 firenin kaldırılmasının hem üretici hem de tüketicinin lehine olduğunu belirttiler. Et ve Süt Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Organize Besi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Polat, firenin kaldırılmasıyla büyükbaş hayvanların kilosunun 18,5 lira olacağını belirterek, "Zaten üretici zor durumda. Yüzde 8’lik firenin kaldırılması üreticilerimizi rahatlatacak" dedi. Polat, "Fireyi kaldırmak zorunda kaldık. Çünkü büyükbaş hep ithal. Kurbandaki fiyatlar dengelensin, ne üretici iflasa gitsin ne de tüketici daha fazlaya mal alsın diye böyle bir karar aldık. Yoksa üretici zarar edecekti. Zaten sektör ölü. Şu anda fiyatlar küçükbaş ve büyükbaşta dengeli gidiyor. Fireyi kaldırmasaydık, büyükbaşı 24-25'e verecektik" dedi.
Gaziantep Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Ömer İrfan Çetiner de yüzde 8 fire olayının Türkiye'nin hiç bir yerinde olmadığını söyledi. Meral KINACILAR