Bu yıl yine büyük bir coşku ile kutlanmayan, akşam kutlamaları ve resepsiyonları iptal edilen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü için Gaziantep’te tören düzenlendi.

Gaziantep'teki Demokrasi Meydanında düzenlenen kutlamalarda, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Atatürk anıtına çelenk sundu. Daha sonra İstasyon Meydanı'nda devam eden etkinliklerde, il protokolü halkı selamladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Piyade Kurmay Binbaşı Gökmen Oran, törende yaptığı konuşmada, millet açısından tarihin kırılma noktası sayılabilecek Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferinin 30 Ağustos tarihinde gerçekleştiğini anımsattı.

Bu zaferle aziz milletin, istiklal ve istikbali, varoluş inanç ve kararlılığının vazgeçilmez karakteri olduğunun bir kez daha ispatlandığını belirten Oran, birlik ve beraberlik içerisinde 30 Ağustos tarihinin nicelerini kutlamak istediklerini kaydetti. Askeri birliklerin geçidiyle tören sona erdi.

30 Ağustos önemli bir dönemeç

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Kurtuluş Savaşımızın en önemli destanlarından birisi olan Büyük Zaferin 93. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı Türk Milleti’nin sarsılmaz imanının bir göstergesidir. Türk Milleti’nin emsalsiz fedakarlıklarla verdiği istiklal mücadelesini bütün dünyaya haykırdığı ve sonunda zaferle taçlandırdığı altın bir sayfadır” dedi. Erdoğan,30 Ağustos’un Türk tarihi açısından önemli bir dönemeç olduğunu vurgulayarak, "Dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir direniş ve şahlanıştır" ifadelerini kullandı.

TAHMAZOĞLU'NDAN KUTLAMA

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir” dedi. Başkan Tahmazoğlu Mesajında, “Vatan ve millet aşkıyla gözünü kırpmadan şehit ve gazi olan kahramanlarımızın emanetlerine her zaman olduğu gibi sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bundan 93 yıl önce vatanımızı gasp etmeye çalışan düşmanlar aziz milletimizin sarsılmaz direnciyle karşılaşmış, vatanın müdafaası ve hürriyeti için gözünü kırpmadan savaşan, canını ve malını ortaya koyan ecdadımızın yıkılmayacağını anlamıştır” ifadelerini kullandı.

FADILOĞLU: AYDINLIK DÖNEME GİRİŞ TARİHİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. Başkan Fadıloğlu, mesajında, "30 Ağustos 1922 tarihi ordumuzun onurlu direnişi bağımsızlık ve vatan sevgisinin yüceliğini Dünyaya kabul ettirdiği ve Türk Milleti için umutsuzluğun sona erdiği, özlemlerin düş olmaktan çıktığı, halkımızın insan olmanın onurunu ve erdemini yaşadıkları yeni ve aydınlık bir döneme girdiği tarih olmuştur” dedi.

ÖZDURAK: GEÇMİŞTEN ALDIĞIMIZ RUH"

GAGİAD Başkanı Taner Özdurak, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Özdurak, ‘’Geçmişten aldığımız güçle milli birlik ve beraberlik duyguları ile barış ve huzur içerisinde geleceğe yürümeliyiz” dedi. Cumhuriyetin temel taşı olan 30 Ağustos Zafer Bayramını bu yıl her zamanki gibi gururla kutladıklarını belirten Özdurak, “Ulusumuzun kendi irade ve kararlılığı ile kazandığı bu güzel vatanımız şanlı tarihimizde olduğu gibi zor bir süreçten geçmektedir. Geçmişten aldığımız güçle milli birlik ve beraberlik duyguları ile barış ve huzur içerisinde geleceğe yürümeliyiz. Bugün her zaman olduğundan daha fazla birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var ” BÜLTEN

İSLAHİYE’DE Kİ TÖREN

İslahiye ilçesindeki tören, Hükümet Konağı Milli Egemenlik Meydanı'nda gerçekleştirildi. Etkinlikler, Kaymakam Ramazan Yıldırım, 106. Topçu Alayı Komutanı Hava savunma Kurmay Albay Turgut Çelebi ve Belediye Başkanı Kemal Vural'ın Atatürk anıtına çelen sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 106. Topçu Alayı Komutanlığı'ndan biri kadın 2 subay, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Nizip'teki kutlamalar

Nizip'teki etkinlikler ise Kültür Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. programda günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan konuşmalar ve şiirler okundu. Törene Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman ile vatandaşlar katıldı.

- Araban'daki etkinlikler

Araban Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine Kaymakam Cuma Emeç, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Turgud ile çok sayıda protokol mensubu katıldı. Daha sonra Atatürk anıtına çelenk koymayla devam eden programda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programda, Jandarma Astsubay Çavuş Uğur Dikmen, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.