“30 Ağustos Zaferi, Türk Tarihi’nin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur, ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır.”

TÖRENLER İPTAL

Gaziantep Valiliği tarafından düzenlenecek olan 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu, yaşanan terör olayları sebebiyle iptal edildi. 30 Ağustos’ta Gaziantep’te düzenlenecek olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, son zamanlarda yaşanan terör olayları sebebiyle, Gaziantep Valiliği tarafından iptal edildi.

YERLİKAYA: ONURLUYUZ

Vali Ali Yerlikaya, "Aziz Türk milletinin hürriyet ve istiklale olan inancını bütün dünyaya haykırdığı, millî ruhunu ve onurunu yücelttiği büyük zaferin 93. yıl dönümünü milletçe omuz omuza kutlamanın onurunu yaşıyoruz. ahraman Türk ordusunun iman dolu yüreğiyle kazandığı bu emsalsiz zafer, aziz milletimizin gerek duyulduğunda vatanına ve millî birliğine kasteden düşmanlarla savaşmak için neleri göze alabileceğini göstermiş, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet sürecek hürriyet ve bağımsızlığının en sağlam temeli olmuştur. Bu zafer tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir ki; Türk milleti vatan, millet, bayrak ve kutsal değerleri uğrunda hiç tereddütsüz canı pahasına mücadele edecek yüksek ruh ve karaktere sahiptir"

ÖZKEÇECİ: GELECEĞİN TEMİNATI

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeçi, ''Ecdadımızdan aldığımız ilham ve heyecanla hiçbir ayrım olmaksızın vatandaşlarımız arasında ve yaşadığımız coğrafyada adalet ve barışı tesis etmek gayesi içindeyiz. İnanıyorum ki, hep birlikte sergileyeceğimiz bu kararlı duruşumuz, bu kutlu zafer üzerinde yükselen aydınlık ve huzurlu bir geleceğin teminatı olacaktır'' mesajını verdi. Başkan Özkeçeci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Anadolu'nun uzun süredir sabırla ve derin bir tevekkül ile sürdürdüğü bu kutlu mücadeleyi, takdire şayan bir zaferle taçlandırarak, ezelden ebede kadar iftihar vesilesi olduğunu belirtti.

ŞAHİN: KARDEŞLİK RUHU

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Şahin, mesajında, 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk milletinin bağımsızlığı ve hürriyetinden ödün vermeyeceğinin tüm dünyaya ispatı olduğunu belirtti. Şanlı ecdadın mirasçılarının kardeşlik bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini aktaran Şahin, şunları kaydetti: "Bugün bizlere düşen, imkansızlıklara, yokluklara rağmen her türlü zorluğu aşarak kurduğumuz Cumhuriyetimizin kuruluş öyküsünden ilham alarak, kardeşlik ruhunu muhafaza etmektir. Yaşadığımız bu hassas günlerde memleketimizin her gün bir yerinden aldığımız şehit haberlerinin acısını ile dağlanan yüreklerimiz birlik, beraberlik ve inançla elde edilen bu zafere tekrar tekrar bakmalı ve ülkemiz adına ulaşmak istediğimiz hedefler konusundaki azim ve kararlılığımızı belirlemede kendimize rehber kılmalıyız."

ŞEKER: EŞİNE AZ RASTLANIR BİR ZAFER

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, “İnsanca yaşamanın ancak özgür, bağısız ve egemen bir ulus olmakla gerçekleşebileceğini tüm dünyaya gösteren Kurtuluş Savaşı Destanı’nı ve bu Destanı taçlandıran 30 Ağustos Zaferi’nin 93. Yıldönümünü en içten duygularla kutluyorum.Bu zaferin kazanılmasında unutulmaması gereken en önemli etken, ulusun kendisine olan güveni ve inancıdır. Bu zafer; her türlü imkansızlığa, yokluk ve yoksulluğa karşın birlik ve beraberlik içinde tek yürek olan bir milletin neler başarabileceğini eşine az rastlanır şekilde tüm dünyaya gösteren bir zaferdir"

GÜLVEREN: DÖNÜM NOKTASI

Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, mesajında "Atalarımız; tarihin her döneminde, milli egemenliğini ve bağımsızlığını korumayı başarmış, büyük bedeller ödeyerek bizlere parlak zaferlerle dolu bir tarih bırakmıştır. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan ve her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu “Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi” de ulusumuzun tarihine yön veren önemli savaşlardan birisi olmuş ve bu zaferle milletimizin bağımsız ve özgür yaşama iradesi tüm dünyaya gösterilmiştir"

NAKIBOĞLU: MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, “Gaziantepli sanayiciler olarak, 30 Ağustos’ta kazanılan zaferi, ekonomik zaferlerle taçlandırarak ülkemizi yarınlara taşımak için mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi. Türkiye’nin ve bugünkü cumhuriyetin temellerinin 30 Ağustos’ta elde edilen büyük zaferle atıldığını belirten Başkan Nakıboğlu, “Bugün hepimize düşen görev, Cumhuriyetimize ve kazanımlarına hassasiyetle sahip çıkmak, ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır” ifadesinde bulundu.

KONUKOĞLU: GURUR GÜNÜMÜZ

Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yayınladığı mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıl dönümünü kutladı. “Vatanımız için gözünü kırpmadan şehit ve gazi olan kahramanlarımızın kutsal emanetini sonsuza kadar koruyacağız. Bugün bizim gurur günümüzdür’’ diyen Konukoğlu, Türk milletinin vatan sevgisi, inancı ve kahramanlığının bir göstergesi olan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kazanılan zaferin, dünya tarihinin altın sayfalarında yer aldığını vurguladı. Zaferin aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki en önemli adımlardan birisi olduğunu belirten Konukoğlu, büyük zorluklarla kurulan bu ülkeyi, dünyanın en büyük ekonomileri arasına ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmanın en büyük amaçları olduğunu ifade etti.

TİRYAKİOĞLU: SEVİNÇLİYİZ

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramının 93. yıl dönümünü kutladı. Tiryakoğlu yayınladığı mesajında, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen ve yılmaz Türk Milletinin cesaretini ve kahramanlığını tarihin altın sayfalarına yazdıran 30 Ağustos Zaferini, büyük bir gurur ve sevinçle kutladıklarını ifade etti. Bizlere bu zaferi armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmetle andığını ifade eden Tiryakioğlu, “Bağımsızlığımızın müjdeleyicisi 30 ağustos zafer bayramını 93 yıl önce olduğu gibi bugünde aynı ruh ve gururla kutluyoruz” dedi.

SINAV: KAHRAMANLIĞIN SEMBOLÜ

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, 30 Ağustos büyük zaferin 93. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Sınav, “Tarihimizin en şanlı zaferi” olarak tanımladığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin, bir milletin bağımsızlık uğruna neler yapabileceğinin göstergesi olduğunu belirterek, “30 Ağustos; yüce Türk Milleti’nin en zor koşullarda azim ve inançla yazdığı kahramanlığın sembolüdür” dedi.

KISA: SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ

Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa ise, "Milletimizin iki asırlık makûs kaderini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk milleti, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, sonsuza kadar bağımsız yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerler, başta Büyük Komutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve birlik-beraberliği için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT