Gaziantepspor'un yeni teknik patronu Okan Buruk ilk açıklamalarını yaptı. Fanatik'e konuşan Okan Buruk takımda çok büyük bir yenilenme olacağını söyledi.

Geçen seneki puanın aldatıcı olduğunu söyleyen Buruk, "Sergen bıraktıktan sonra büyük bir düşüş yaşandı. Ama şu var takımda yenilenme olacak. Büyük yenilenme olacak. 10 kişiye yakın oyuncu kalacak ve bizde transfer yapacağız. Yabancılar da yenileme yapacağız. Ligdeki 5-3 yabancı kuralına uygun oyuncular almak gerekiyor. Genç ileriye dönük yabancılar seçebiliriz. Çok fazla oyuncular seyrediyoruz. Doğru bir kadro yapılanmasıyla daha iyi olacağız" dedi.

ESKİ GÜNLERİ GETİRMEK İSTİYORUZ

Zordan başlamak zorla mücadele etmek benim hoşuma gidiyor. Tabiki Gaziantepspor'un son 5 yılına baktığımızda başarıları var ama düştüğü dönemlerde var. Önemli olan tekrar eski yerine getirmek. Ne yapılabilir bun konuşmak gerekiyor. Mali yapı çok önemli. Herkesin fedekarlık yapması gerekiyor. Öncelikli olarak kulübün 1 lirası bile önemlidir. İnşallah Gaziantepspor geçmişteki yaşadığı güzel günleri terra yaşayacaktır. Her anlamda destek olmak gerekiyor. Doğru oyuncu değişikliği ve yapılanmayla güzel işler yapacağız"

YENİ YIL BİZİ BEKLİYOR

Mustafa Kızıl daha önceden tanıdığım ve bildiğim bir insan. İbrahim Kızıl ile de görüştük. Onlarlarlada oturup anlaşma sağladık. Daha imzamızı atmadık ama daha iyi şeyler yapmayı planlıyoruz. İnşallah hem bize hem gaziantepe yakışan yeni bir yıl bizi bekliyor. Hazırlanıyoruz.

ELAZIĞ BÜYÜK TECRÜBEYDİ

Ben aslında gözümü kararttım. Elazığspor benim için bulunduğu konum oyuncu yapısı konumunda zordu. Zor bi şerden başlıyorsun. Görevin zor. Keşke başlamasaydın diyende çok oldu. Elazığ da olmaktan çalışmaktan mutluluk duydum. Ama sonunu getiremedik. Büyük bir tecrübeydi. 3 senede yaşayacağım şeyleri 1 senede yaşadım. Çıkaracağım artılar eksiler önümüzdeki senelere yansıyacak. Önümde uzun yıllar var.

TURGUT NE OLACAK BİLMİYORUM

Turgut kendi zaten fesih pakkını kullandı. Gaziantepspor ve Turgut'un Avukatlarıyla haksız fesih ile aralarında sıkıntı var. Şu anda benim için önemli olan Gaziantepspor da kalıp oynamak isteyen oyuncular benim için önemli. Kimseyi zorla istemeden tutmak doğru değil.

BÜYÜK TAKIMLARDAN YABANCI

Şu sıkıntı var. Yabancıların büyük takımlardan aldığı maaşlar çok yüksek. Diğer takımların karşılaması çok zor. Bütçemize uygun oyunculara yöneldik. Transfer dönemi uzun. İyi değerlendirmek gerekiyor. Transfer dönemi uzun Türk oyuncu arıyoruz ama kimse yok ortada. Normal değeri 1 iken 5 oluyor. O yüzden beklemeye geçtik.