CHP'nin Gaziantep tarihinde ilk kadın il başkanı seçilen ve kongreden sonra büyük ilgi odağı haline gelen Avukat Nesrin Tuncel, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte mazbatasını aldı. Başkan Tuncel, başarı öyküleri yazacaklarını belirterek, "Partimizin Gaziantep'teki sorunlarını çözerek iktidara taşıma yönünde bir başarı öyküsü çıkaracağımızdan eminim" dedi.

3 aday arasından ipi göğüsleyerek CHP'nin il başkanlığına seçilen Tuncel, kendisine destek vererek il başkanlığı görevini layık görenlere karşı sorumluluğu olduğunu ve onları mahçup etmemek adına çalışacağını söyledi.

BÜYÜK SORUMLULUK ALIYORUZ

Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten CHP İl başkanı Avukat Nesrin Tuncel, "Şu ana kadar Gaziantep CHP Gaziantep’te hiç kadın il başkanı olmamıştı. Bu çok büyük bir sorumluluk. Milletvekilliğin, bakanlığın, yerel yönetimlerin ve Belediye başkanlarının da üzerinde bir görev. Şehrin bütün siyasi yapısına ve idaresine ilişkin bir görev olduğundan dolayı bugüne kadar hiçbir kadına nasip olmamıştı. Ama örgütüm, kadın kollarım, gençlik kollarım, taban ve Partililer bana güvendi. O nedenle de Cumhuriyet tarihinde bir ilki partililerim gerçekleştirmiş olmasından dolayı çok mutluyum” dedi.

ANNE ŞEFKATİYLE SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Şehrin birçok sorunlarının olduğuna değinen Tuncel, “Bu sorunlara bir kadın eli değsin istiyorum. Bir anne şefkatiyle, bir kadın bakış açısıyla, bir sosyal demokrat bakış açısıyla bu sorunlarla her zaman halkımıza görev yapmayı ve hizmet etmek bizim önceliğimiz olacak. Daha çok barış ve şefkat dilini kullanacağız ama öncelik bütün halkımızın sorunları noktasında her türlü hukuksuzluğa, haksızlığa müdahil olacağız bu dönemde” diye konuştu.

BAŞARI ÖYKÜSÜ YARATACAĞIZ

Parti içerisindeki sorunları süreç içerisinde yönetim kurulunun ortak aklıyla masaya yatıracaklarını ifade eden Tuncel, “Sorunları tespit ettik. Seçime giremeyen ve aday olamayan arkadaşlarımın da genel kurul salonunda dile getirdikleri sorunları dinledik. Bunları çözüm noktasında görüşlerinden istifade ederek hep birlikte CHP'yi yukarıya taşıyacağız" şeklinde konuştu. MUHARREM TÜRKOĞLU