Büyükşehir Belediyesi'nin eski Sular İdaresi, Zabıta ve İtfaiye Müdürü Şahin Ateşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Organizedeki yangın yerindeki görüntülerini izlediğinde ürperdiğini söyledi. Ateşoğlu, "Sizlerin yangın ortamı ile uzaklığınız başınızda baret olmaması yanınızda bulunan zabıta müdürünün başı açık şekilde göğsündeki telsizine güvenmesi büyük ihmallerdir. Maazallah buradaki basınç kazanlarının veya gaz tüplerinin patlaması can kaybına neden olabilirdi" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin'e sosyal medyadan önemli mesajlar veren ve uyaran Şahin Ateşoğlu, "Sizin makamınıza ulaşma imkanım olmadığı için sanal medyayı kullanmak zorunda kaldığım için özür diliyorum. Size buradan ulaşma amacım kentimi sevmem ve belediyedeki tecrübe ve deneyimlerimi sizinle paylaşmak içindir. Sizinle meslektaşız, Ben de Kimya Mühendisiyim, Belediyede Sular İdaresi Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü görevleri yaptım" dedi.

VAY HALİMİZE

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yangınla ilgili bir iki konuya dikkat çeken Ateşoğlu, "Bu yangında dikkat çekici hususlardan birincisi bu kadar geniş mekan üzerine kurulu ve geniş stoklama kapasiteli işyerinin yangın güvenliğinin İtfaiyemiz tarafından kontrol edilip edilmediği, büyük ve kimyasal içerikli yangınlarda, yangın alarmının alınmasından ve yangın mahalline ulaşan ekiplerin durumu rapor etmesinden sonra yangına ne tür yangın söndürücülerle ne kadar ekip,techizat,ekipmanla ve hangi yöntemle müdahale edilmesi, hangi birimlerle irtibat kurulması, kimlerden yardım istenmesi İtfaiye Müdürünün emrine tabidir. Ancak İtfaiye Müdürü bu göreve yeni atanmış ve mesleği iktisatçı olan ve hayatında bir tüp yangınını söndürecek deneyimi olmayan, çakmakta kullanılan gazın cinsini bile bilmeyen biriyse vay halimize" diye konuştu.

BAŞINIZDA BARET OLMALIYDI

Yangınla ilgili fotoğraf ve görüntüleri izlerken ürperdiğini söyleyen Ateşoğlu, "Geniş kapsamlı yangına sizde seyirci olarak katılmışsınız. Buraya otururken yangın mahallinde basınçlı kimyasal kazan veya gaz tüpleri olup olmadığını sordunuz mu?Sizlerin yangın ortamı ile uzaklığınız başınızda baret olmaması yanınızda bulunan zabıta müdürünün başı açık şekilde göğsündeki telsizine güvenmesi büyük ihmallerdir. Maazallah buradaki basınç kazanlarının veya gaz tüplerinin patlaması can kaybına neden olabilirdi. Size önerim Belediyemizde göreve getireceğiniz yöneticilerin hangi siyasi görüşten hangi düşünceden olduğuna bakmadan görevlendireceğiniz müdürlükle ilgili bilgi, beceri, mesleki uzmanlık alanı olup olmadığına bakmanızdır. Başarılarınızın devamını dilerim Sayın Başkanım" dedi.